F1

Michelin mielissään
uudesta mestarista

Turun Sanomat, Sao Paulo

HEIKKI KULTA

Pierre Dupasquier vetäytyy ylpeänä eläkkeelle Michelinin kilpapäällikön tehtävistä kauden päätyttyä.

Ranskalaismerkki voittaa sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruudet 21 vuoden tauon jälkeen.

Uusi mestari jatkaa Michelinin leirissä myös 2006.

Dupasquierille sekä Fernando Alonso että Kimi Räikkönen olisi yhtä mieluinen mestari.

- Siinä on kaksi miellyttää persoonaa, jotka paiskivat valtavasti hommia ja ovat äärettömän lahjakkaita kilpa-ajajia. Kumpi tahansa voittaa, on kunniaksi Michelinille, Dupasquier vakuutti Turun Sanomille.

Kumpi sitten renkaiden hyödyntäjänä paremmin ansaitsisi mestaruuden?

- Rengaspuolella ei voi puhua kuljettajista, jollei puhuta samalla heidän autoistaan. Auto käyttää rengasta ja jotkut vaativat renkailta enemmän kuin toiset.

- Alonson Renault ja Räikkösen McLaren ovat suhteellisen erilaiset. Molemmat autot ovat hyvin kilpailukykyisiä. Kiinnostavalla tavalla sekä Alonso että Räikkönen ovat useimpiin kisoihin valinneet täysin samanlaiset renkaat - ja hyvällä menestyksellä.

- Ehkä Räikkösen paketti on rengaskulutukseltaan hieman säästeliäämpi kuin Alonson käyttämä. Ero on kuitenkin äärettömän vähäinen ja on kontrolloitavissa mm. luistonestolla.

- Räikkönen on tehnyt aivan fantastista työtä sekä auton, renkaiden että kaiken muunkin puolesta. Hän on kuitenkin vaikeassa tilanteessa, mutta yrittää varmasti loppuun asti vielä kääntää mestaruuden itselleen, Dupasquier arvioi.