Urheilu

Sjölund johti Djurgårdenin cup-finaaliin

Tukholma (STT)

Jalkapallomaajoukkueen Toni Kuivaston ja Daniel Sjölundin seura Djurgården on loistavissa asemissa Ruotsin kauden ratkaisupelien lähestyessä. Allsvenskania DIF johtaa kuuden pisteen erolla neljä kierrosta ennen päätöstä ja torstaina joukkue raivasi tiensä cupin finaaliin kaatamalla Elfsborgin maalein 2-1.

Djurgårdenin sankariksi torstaina nousi Sjölund, joka viimeisteli joukkueen molemmat osumat Elfsborgia vastaan. Kärkimies pääsi kahdesti paikkaan jo ottelun alussa, eikä erehtynyt. Jo 12 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 2-0, eikä Elfsborg päässyt kuin maalin päähän.

- Oli hienoa voittaa jälleen, ja nyt meillä on todella hyvät mahdollisuudet tuplan voittamiseen. Totta kai myös maalinteossa onnistuminen oli taas mukavaa, Sjölund iloitsi.

Finaalissa DIF saa vastaansa Superettanissa pelaavan yhteistyöseuransa Åtvidabergin. 29. lokakuuta pelattava loppuottelu siirretään nyt kuitenkin ajatuksissa taka-alalle.

- On hienoa päästä taas tänä vuonna cupin finaaliin. Nyt otetaan kuitenkin peli kerrallaan ja keskitytään ensin täysin sarjapeleihin, takalinjojen luottomies Kuivasto painottaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Sunnuntaina kohtaamme jo Häckenin vieraissa, joten tässä ei ole varaa ajatella cupia enää sen enempää. Cupin finaali on sellainen mukava lisäbonus kauteen sarjan päätyttyä.

Suomalaiset vahvassa roolissa

Toni Kuivaston tavaramerkkinä on jo pitkään ollut todellinen luotettavuus. Tällä kaudella toppari on pelannut jälleen kaikki Djurgårdenin sarjaottelut ja kuuluu itseoikeutetusti joukkueen avaukseen. Puolustamisen lisäksi Kuivasto on ehtinyt sarjassa kolmesti maalintekoon ja lisäksi cupissa kerran.

Pitkään lopullista läpimurtoaan odottanut Sjölund on tällä kaudella vihdoin tunkeutunut Djurgårdenin vakiomiehistöön. Etenkin syksyä kohden vastuuta on tullut paljon ja myös tulosta on syntynyt.

Allsvenkanissa Sjölund on 18 ottelussa tehnyt viisi maalia ja cupissa osumia on torstain jälkeen koossa jo kuusi.

- On ollut hienoa saada vastuuta ja tuntuu, että pelitkin kulkevat paremmin kun minuutteja tulee enemmän. Edessä on vielä todella mielenkiintoinen ja haastava loppukausi, Sjölund hehkuttaa.

Cupista Sjölundilla on hyvät muistot, sillä viime syksyn finaalissa hän iski kaksi osumaa johdattaen DIF:n 3-1-voittoon IFK Göteborgista. Myös Allsvenskanin voitto on suomalaiskaksikolla hyvin muistissa, sillä DIF vei tittelin viimeksi kauden 2003 päätteeksi.

Loppukesällä DIF koki pienen notkahduksen ja putosi myös Uefa-cupista irlantilaiselle Corkille, mutta nyt alla on viisi perättäistä sarjavoittoa ja cupin välierän menestys päälle. Huolimatta vahvasta tuloskunnosta peli ei ole aina häikäissyt, Elfsborgia vastaankin DIF väläytteli vain ajoittain.

- Emme tosiaan ole joka pelissä pystyneet parhaimpaamme, mutta pisteitä on silti tullut. Se on tässä vaiheessa kautta tärkeintä, sanoo Kuivasto.

- Eurocupeista putoaminen oli iso pettymys, mutta paljon voi tietysti korvata sarjassa ja cupissa.