Urheilu

Räikkönen osaa yhä iloita voitoista

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Kimi Räikkönen tekee kaikkensa voittaakseen Brasiliassa, vaikka maailmanmestaruuteen ei suuria mahdollisuuksia enää ole.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Kimi Räikkönen tekee kaikkensa voittaakseen Brasiliassa, vaikka maailmanmestaruuteen ei suuria mahdollisuuksia enää ole.

HEIKKI KULTA

Vaikka mestaruus on enää kaukainen - ja utopistinen - unelma, Kimi Räikkönen nauttii edelleen täysillä voittamisesta jokaisessa Grand Prix -kisassa.

- Tietysti ajattelen yhä MM-taistoa, mutta täytyy olla realisti. Maailmanmestaruus on varmaan tavoittamattomissa, ellei muille satu sitten joka kisassa jotakin, Räikkönen pohti ehdittyään Interlagosin varikolle.

- Olemme tilanteessa, että mitään hävittävää ei ole ollut enää pitkään aikaan. Nyt mestaruus ei ole enää meistä kiinni, vaikka voittaisimme kaikki kisat.

- Mutta ei se muuta mitään voittamisessa. Se tuntuu aina yhtä hyvältä, Räikkönen korosti.

  Räikkösen kilpainsinööri Mark Slade vahvisti Turun Sanomille suomalaispilotin todellakin elävän vain voittaakseen kisoja.

- Vaikka mestaruus oli yhä kauempana, Kimi oli Belgian voitonkin jälkeen taas iloisempi kuin koskaan. Hän nauttii siitä, kun on niin nopea, Slade vakuutti.

  Räikköstä ei rassaa, että hän häviää mestaruuden nopeimmalla autolla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- En voi syyttää itseäni tilanteista, joissa auto on hajonnut. Vaikka olisin tehnyt mitä tahansa, tulos ei siitä olisi muuttunut.

- Itse olen tehnyt tällä kaudella hyvin vähän virheitä, Räikkönen muistutti.

McLaren jäi ilman ansaittua kaksoisvoittoa Kanadassa, Britanniassa, Unkarissa, Turkissa, Italiassa ja Belgiassa. Jälleen tuo ensimmäinen täysosuma on liipasimella.

- Ainakin yritämme. Se on varmaa. Tosin tällä kertaa lähtökohta ei ole paras mahdollinen, kun Juan Pablo Montoya joutuu aika-ajoon ensimmäisten joukossa, Räikkönen tuumaili.

Kaksi kertaa lähellä voittoa

Brasiliassa McLaren on aina mennyt lujaa. Kahdella viime kaudella Räikkönen on tullut Interlagosin pompuissa kakkoseksi.

2003 Kimi juhli ensin voittoakin, kunnes keskeytetyn kilpailun ajanottajien tarkastus antoi täysosuman Jordanin Giancarlo Fisichellalle.

Viime vuonna Räikkönen hävisi voiton sekunnilla nykyiselle tallikaverilleen Juan Pablo Montoyalle.

- On aina ihan hyvät fiilikset tulla tänne. Tämä on mukava rata, vaikka onkin vähän pomppuinen. Se on ihan all right. Viime vuonna meni jo ihan hyvin ja nyt meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa, Räikkönen arvioi.

Interlagos on kolmas rata, joka ajetaan vastapäivään. Imolassa Räikkönen johti yhdeksän kierrosta, kunnes joutui keskeyttämään. Istanbulissa Räikkönen voitti helposti otettuaan johtopaikan heti ensimmäisellä kierroksella.

- Vastapäivään ajettavat radat eivät muuta mitään. Mitä nyt tekevät kisat vähän raskaammiksi. Autot säädetään eri tavoin joka radalle, mutta ei sen vuoksi, että se ajetaan vastapäivään, Räikkönen selvitti.

McLaren on voittanut neljä viimeksi ajettua kilpailua. Räikkönen on voittanut kuusi kertaa 11 kisassa napattuaan ensimmäisen täysosumansa toukokuussa Espanjassa.

- Kuusi voittoa on ihan hyvin, Räikkönen maiskutteli.

BAR-uhka ainoa este Rosbergille

Seuraavassa kilpailussa Japanissa kahden viikon kuluttua on mahdollista, että Räikkösen lisäksi suomalaisilla on jännättävänä toinenkin kotikutoinen sankari.

Nico Rosbergin mahdollisuudet ajaa päätöskisat Williamsilla ovat Interlagosin varikkotunnelmien perusteella kohtuullisen hyvät.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Williamsin leiristä annettiin ymmärtää, että mikäli BAR-Honda ei merkittävästi tavoita brittitallia valmistajien MM-sarjassa sunnuntain kisassa, Rosberg nostetaan kilpatehtäviin.

Riskiä Williamsin viitossijan saavuttamiselle ei aiota ottaa, jos kilpailu BAR:in kanssa käy kireäksi.

Heidfeld haluaisi ajaa päätöskisassa

Nick Heidfeld on Saksassa antanut ymmärtää, että hän voisi palata sairaslomalta ajamaan päätöskisat.

Mitään velvoitteita Williamsilla ei kuitenkaan ole saksalaispilottia kohtaan. Heidfeld on kauden alusta asti ajanut kisakohtaisella sopimuksella, koska sitä laadittaessa vaihtoehtona oli nostaa Antonio Pizzonia jo keväällä hänen tilalleen.

Pizzonia voisi jatkaa Williamsilla päätöskisat, jos voittaa tai sijoittuu palkinnoille kotikisassaan. Tähän mahdollisuuteen ei kukaan - ei edes Pizzonia itse - usko.

Williamsin ratkaisu Japanin ja Kiinan kisakuskista tehdään tallin tiedottajan mukaan vasta ensi viikolla. Sisäpiirin mukaan päätös tehdään kuitenkin heti sunnuntain kisan jälkeen.

TS/<br />Nico Rosbergia pidetään Interlagosin varikolla vahvana ehdokkaana Williamsin kuljettajaksi
TS/
Nico Rosbergia pidetään Interlagosin varikolla vahvana ehdokkaana Williamsin kuljettajaksi