Urheilu

HC Fenix luottaa sarjassa sekä kokemukseen että nuoruuteen

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Christer Lundqvist luotsaa nyt uutta HC Fenixiä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Christer Lundqvist luotsaa nyt uutta HC Fenixiä.

PEKKA JÄRVIÖ

Käsipallon SM-sarjassa pelaa tulevanakin kautena kaksi turkulaisjoukkuetta, vaikka HC Dennis lopettikin toimintansa perustajansa Dennis Rafkinin vaikean sairauden johdosta. Suomen Käsipalloliitto myönsi nopeassa tahdissa perustetulle HC Fenixille oikeutetusti mestaruussarjapaikan.

- Fenix on puhdas käsipalloseura, joka jatkaa Denniksen menestyksellistä junioritoimintaa ja jonka lippulaivana on SM-sarjajoukkue. Sen valmennuksesta huolehtivat Christer Lundqvist ja Magnus Krook . Heistä Lundqvist jatkaa myös pelaajana.

- Pelaajarinkimme muodostuu sekä entisistä Denniksen huippupelaajista (mm. Lundqvist, Jonathan Rehnberg , Margus Varik , Ari Nurminen , Antti Lagus , Mikael Lundin , Ville Nordqvist , Sadri Beqir i) että joukosta omia junioreita, joista osa pääsi jo viime kaudella kokeilemaan SM-sarjan vauhtia Denniksen paidassa, selvitti Fenixin puheenjohtaja Mika Barck .

- Toki neuvottelemme edelleen muutamien pelaajien kanssa. Barck jatkoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Me lähdemme kuitenkin varovaisesti liikkeelle, että ensiksi haluamme saada junioritoiminnan kuntoon, joskin lähtökohtamme on onneksi hyvä. Kansainvälisestä menestyksestä emme vielä puhu, sen aika tulee myöhemmin, Barck painotti.

- Talouspuolesta vastaava Patrick Nyström toi esiin tutun totuuden, että raha-asiat ovat aina vaikeita.

Juniorikoulu jatkuu

- Yhteistyökumppanimme ovat kuitenkin lähteneet positiivisesti mukaan.

-Moni on ollut tyytyväinen siihen, ettei käsipallotouhua ajettu kokonaan alas, kertoi Nyström.

  - Dennis Rafkin on ollut meille suureksi avuksi ja juuri hänen tahtonsa oli, että junioritoiminta jatkuu.

- Kokonaan uutena ideana Fenix aloittaa syyskuussa 4-6 -vuotiaille tarkoitetun palloiluleikkikoulun, jossa nimensä mukaisesti annetaan lapsille mahdollisuus tutustua eri palloilulajeihin valvotuissa olosuhteissa.

- Valitettavana ongelmana on Turun salitilanne, sillä viime vuodesta poiketen käsipalloilijoiden pääsy tiettyihin saleihin on estetty. Ja sama ongelma koskee myös edustusjoukkuetta, sillä Samppalinnan palloiluhallista ei löytynyt tarpeeksi vuoroja, Barck harmittelee.