Urheilu

Collina erosi
erotuomareista
mainoskiistan takia

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Pierluigi Collina katsoi viisaammaksi erota Italian erotuomariliitosta. Toistaiseksi ei ole varmaa, voiko Collina jatkaa jalkapallon europelien tuomitsemista.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Pierluigi Collina katsoi viisaammaksi erota Italian erotuomariliitosta. Toistaiseksi ei ole varmaa, voiko Collina jatkaa jalkapallon europelien tuomitsemista.

Jalkapallon tunnetuimpiin erotuomareihin kuuluva Pierluigi Collina on eronnut Italian erotuomariliitosta tuomarin puolueettomuuteen liittyvän näkemyseron takia. Päätös merkitsee Collinan tuomariuran päätöstä maan pääsarjassa Serie A:ssa. Collinalla oli tälle kaudelle erityislupa jatkaa Serie A:ssa, vaikka hän ylitti erotuomarien yläikärajan 45 vuotta helmikuussa.

Erotuomariliitto kritisoi Collinaa, koska tämä teki mainossopimuksen autonvalmistaja Opelin kanssa. Sama firma tukee myös pääsarjassa pelaavaa AC Milania. Collinan mainossopimuksen arvo on 800 000 euroa ja se on voimassa vuoden.

- Olen eronnut erotuomariliitosta 28 vuoden jälkeen. Erotuomarin puolueettomuus on kaikki kaikessa, Collina totesi italialaiselle uutistoimisto Ansalle.

Italian jalkapalloliiton mukaan ei ole selvää, voiko Collina jatkaa europelien tuomitsemista. Viime viikolla hän vihelsi Mestarien liigan karsintaottelun Villarrealin ja Evertonin välillä.