Urheilu

Klüftin kiire loppui revähdykseen

LEHTIKUVA<br />Carolina Klüftin urakointi päättyi takareiden revähtämiseen pika-aidoissa.
LEHTIKUVA
Carolina Klüftin urakointi päättyi takareiden revähtämiseen pika-aidoissa.

JUKKA PAINILAINEN

Carolina Klüftin kiireet Ruotsi-Suomi -yleisurheilumaaottelussa loppuivat dramaattiseen kaatumiseen viisi lajia käsittäneen ohjelman viimeisessä startissa 100 metrin aitajuoksussa. Hän ylitti kuudennen aidan aivan normaalisti, kunnes menetti tasapainonsa ja romahti radan pintaan. Hänet vietiin saman tien sairaalaan tutkimuksiin.

Klüftin maatessa radalla kivut olivat ilmeiset. Paarien kulkiessa haastatteluille varatun alueen ohitse potilas kuitenkin makasi jo peitteen alla rauhallisen näköisenä. Vamma paikannettiin heti vasempaan takareiteen, joka todennäköisesti on revähtänyt. Jos näin on, Klüft toipuu harjoittelukuntoon muutamassa viikossa.

Loukkaantuminen tuli Ruotsin joukkueen antamien tietojen mukaan täysin ilman ennakkovaroitusta.

Klüftille oli jopa tarjottu mahdollisuutta olla juoksematta ja näin säästää itseään, koska tasokas varanainen oli katsottuna ja otteluvoitto jo selvä. Kolme maksimaalista lihastyötä vaativaa lajia kahdessa tunnissa arvioitiin kovaksi urakaksi jopa seitsenottelijalle. Lisäksi tiedossa olivat Helsingin MM-kisojen aattona sattunut nilkan nyrjähdys ja vanha polvivaiva, jotka tiputtivat lajimäärää viimevuotisesta seitsemästä, mutta hän halusi ehdottomasti osallistua kaikkiin lajeihinsa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Klüftin kommentti pituushypyn jälkeen kuulostaa tapahtuneen valossa ilkikuriselta.

- Oli hienoa hypätä tuolla tavalla. Pian alkaa loma, jolloin keho saa levätä. Puhutaan lisää aitojen jälkeen, hän lausui iloisena sankalle toimittajajoukolle.

Hienolla hypyllä Klüft tarkoitti lievässä myötäisessä 692 kantanutta leiskautustaan, jonka arvoa nostaa entisestään se, että hän kävi kesken pituuskisan juoksemassa satasella kauden parhaansa, 11,55, ja varmistamassa Susanna ja Jenny Kallurin imussa sinikeltaisille kolmoisvoiton. Samalla seitsenottelija Klüft paransi Ringa Ropo-Junnilan 16 vuotta vanhaa maaotteluennätystä kymmenellä sentillä.

Lauantaina Klüft loisti 200 metrin kakkostilallaan ja pikaviestin Ruotsin ennätysjoukkueen jäsenenä.

Suomen Hanna Korell juoksi viereisellä radalla hieman Klüftin edellä ja häiriintyi pahasti tämän kaatuessa.

- Yhtäkkiä kuulin hirveän mätkäyksen. Sen vuoksi kolhaisin oikean polveni, hän sanoi jääpussia pidellen.

Korell ylitti maalilinjan Kallurin siskosten jälkeen kolmantena ajassa 13,57.

- En tiedä, mitä sieltä olisi tullut, jos ei juoksuni olisi mennyt sekaisin. Ihan hyvältä tuntui siihen asti. Onneksi en sentään kaatunut, hän pohti.