Urheilu

McGee
Espanjan
ympäriajon
johtoon

Australialainen Bradley McGee siirtyi kokonaiskilpailun johtoon, kun maantiepyöräilyn Espanjan ympäriajossa poljettiin ensimmäinen yhteislähtöetappi sunnuntaina. McGee sai keltaisen paidan päälleen sijoituttuaan toiseksi noin 190 kilometrin mittaisen toisen osuuden loppusuoran kirikamppailussa. Etappivoiton nappasi Italian Leonardo Bertagnolli.

McGeestä tuli samalla kautta aikain ensimmäinen australialainen, joka on majaillut sekä Ranskan, Italian että Espanjan ympäriajojen kärkipaikoilla. Hän sijoittui lauantain aika-ajossa kolmanneksi.

- Yritän pysyä johtopaikalla ainakin yhdeksänteen etappiin saakka. Jos se onnistuu, olen enemmän kuin tyytyväinen, sanoi McGee, joka johtaa kokonaiskilpailua 22 sekunnin erolla Bertagnolliin.

Etapin alkuvaiheessa nähtiin kahden ajajan irtiotto, kun ranskalainen Herve Duclos Lassalle ja espanjalainen David de Fuente iskivät irti 24 kilometrin kohdalla. Kaksikko kasvatti johtonsa parhaimmillaan liki 10 minuuttiin, mutta pääjoukko sai lopulta tavoitettua kummatkin kilpailijat.

Osuuden viimeinen nousu ajettiin lujaa ja pääjoukko jakaantui useisiin pieniin ryhmiin. Suomalaiset Jukka Vastaranta ja Jussi Veikkanen juuttuivat viimeiseen ryhmään ja eroa kärkeen jäi yli 10 minuuttia.