Urheilu

Keihäsmiehet juhlivat paidatta kolmoisvoittoa

SAKARI ITÄLÄ

Miesten Ruotsi-ottelu säilytti jännittävyytensä aivan loppumetreille saakka, kun Ruotsin kolmiloikkaaja Anton Andersson ohitti viimeisellä hypyllään Suomen Johan Meriluodon . Samaan aikaan Suomen keihäänheittäjät olivat helpottaneet 1500 metrin juoksijoita kolmoisvoitollaan.

Ruotsi olisi tarvinnut maaotteluvoittoon kolmoisvoiton 1500 metriltä, mutta juoksua hallitsivat lopulta suomalaiset Jonas Hammin johdolla.

Helpoksi kolmoisvoitoksi kaavailtu keihäänheitto lähti vähän yskähdellen käyntiin. Toki Tero Pitkämäki otti paikkansa kärjessä, mutta Tero Järvenpäällä ja Antti Ruuskasella oli yllättäviä vaikeuksia omituista venymiskykyä osoittavien ruotsalaisten kanssa.

Pitkämäki säästeli kättään

Vaikeuksien kautta keihäsmiehet kuitenkin ottivat tärkeän kolmoisvoiton. Tero Pitkämäki heitti ainoastaan kaksi heittoa, parhaalla keihäs lensi 86,90. Sen jälkeen Pitkämäki keskittyi tsemppaamaan Järvenpäätä ja Ruuskasta.

- Piti säästellä kättä, kun on vielä kaksi kovaa kilpailua jäljellä. Molemmat heitot kiskaisin aivan täysillä, ja ainahan sellainen tuntuu kropassa, kertoili voittaja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pitkämäen esimerkistä innostuneena Järvenpää heitti omaksi ennätyksekseen 84,05. Ruuskanenkin intoutui lopussa kiskaisemaan kuudella sentillä ohi Ruotsin Daniel Ragnvaldssonin . Ruuskasen tulos 78,43 on hänen parhaimpiaan.

- Ei sitä olisi kotiin olisi kehdannut mennä, jos ruotsalaiselle olisin hävinnyt. Koville se otti, mutta enpä hävinnyt. Ero se on kuusikin senttiä, myhäili Ruuskanen.

Iloisen kolmoisvoiton päätteksi keihäsmiehet riisuivat paitansa ja tekivät oman kunniakierroksensa. Sama näytelmä toistui kuin viime vuonnakin Ullevilla. Nyt siinä vain oli voiton makua.

Jos Tero Pitkämäki näyttikin, että hänen huippukuntonsa on edelleen tallella, niin Tero Järvenpää osoitti olevansa valmis keihäänheittäjiemme kakkosmieheksi.

- Ennätysheittoni oli aika nappisuoritus. Kaikki meni putkeen, vauhdinottoa myöten. Ullevin mondo tuotti aluksi minulle vähän ongelmia. Se on sen verran nopea, että oli hirvittäviä vaikeuksia pysyä heittoviivan takana. Kun siirsin vauhtia taaemmas, kaikki natsasi kohdalleen, selvitti Järvenpää.

Järvenpäätä jäi kesästä hieman harmittamaan, että tuloskunto putkahti esiin vähän liian myöhään. Helsingin MM-kisat jäivät seitsemän sentin päähän.

- Olisihan se ollut hienoa heittää Helsingissä, mutta minkäs teet. Onneksi pääsin Universiadeihin ja onnistuin aika kivasti siellä.

- Tämä Göteborgin heittopaikka on vallan mainio, kunhan siihen ensin tottuu. Olen päättänyt, että heitän täällä ensi kesän EM-kisoissa, pamautti Järvenpää.

Kisalipuista ilmoittautui kilpailemaan myös Antti Ruuskanen. Suomen keihäänheitossa alkaa olla sukupolven vaihdoksen aika.