Urheilu

Ursula Wikström kukitettiin

LEHTIKUVA<br />Ursula Wikström sai ruuskimpun syliinsä sijoituttuaan jaetulle toiselle sijalle golfin naisten Euroopan-kiertueen kilpailussa. Lauantain tulokset jäivät voimaan, kun kisa keskeytettiin myrskytuulen riepottelun jälkeen.
LEHTIKUVA
Ursula Wikström sai ruuskimpun syliinsä sijoituttuaan jaetulle toiselle sijalle golfin naisten Euroopan-kiertueen kilpailussa. Lauantain tulokset jäivät voimaan, kun kisa keskeytettiin myrskytuulen riepottelun jälkeen.

Osmo Vatanen

Kun Golfin Ladies Finnish Mastersin kolmatta kierrosta ei pystytty pelaamaan, jaettiin pytyt ja palkintorahat kahden kierroksen jälkeisen tilanteen mukaisesti. Voittajaksi julistettiin Lisa Holm Sörensen , joka pelasi molemmat kierroksen tasaisesti 70 lyönnillä. Suomen Ursula Wikström hävisi voittajalle vain lyönnin ja jakoi toisen sijan kolmen muun pelaajan kanssa.

Kautta aikojen ensimmäinen golfin naisten Euroopan-kiertueen kisa Suomessa sai katastrofaalisen päätöksen, kun sunnuntain ukkoskuuron aikana iskenyt myrskytuuli pureutui telttakatokseen Talin kentällä Helsingissä. Teltta repeytyi irti kiinnityksistään ja myräkän seurauksena yhdeksän ihmistä vietiin sairaalaan.

Kisan voittajaksi julistettu 22-vuotias Sörensen pelaa ensimmäistä kauttaan naisten Eurooppa Tourilla. Ennen Talia hänen paras saavutuksensa oli 27:s sija Ladies English Openissa. Cutin ainoastaan kolmesti selvittänyt Sörensen oli ansainnut tourilta vain reilut 5 000 euroa, mutta nyt tuli 30 000 euroa.

- Olen aina haaveillut tällaisen kisan voitosta, mutta en olisi halunnut sen tapahtuvan tällä tavoin. En pysty täysin iloitsemaan, ja toivon onnettomuudessa loukkaantuneiden toipuvan hyvin, Sörensen tilitti palkintojenjaon jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wikströmille paikka myös ensi vuodeksi

Ursula Wikström saavutti myös kaksivuotisen ammattilaisuransa arvokkaimman sijoituksen. Jaettu kakkossija toi yli 15 000 euron palkintorahat ja varmisti myös paikan ensi vuoden Eurooppa Tourilla.

- Tällä kaudella on vielä kaksi kilpailua, joista ensimmäinen alkaa jo ensi torstaina Tanskassa. Sen jälkeen on väliviikko ja seuraavalla viikolla kisa Hollannissa, Wikström kertoi.

Minea Blomqvist oli Suomen suurin toivo Talissa, mutta kehnosti sujunut lähipeli jätti hänet kahdeksan lyönnin päähän voittajasta. Samalla kariutui mahdollisuus päästä Solhem Cupin Euroopan joukkueeseen.

- En ole erikoisemmin pettynyt, vaikka en päässytkään joukkueeseen. Maanantai on nyt lepopäivä, ja sitten on aloitettava harjoittelu Tanskaa varten, Blomqvist paljasti jatko-ohjelmastaan.

- Sen jälkeen lähden Yhdysvaltoihin LPGA:n karsintoihin.

Ladies Professional Golf Associationin kilpailuissa jaetaan naisgolfareille suurimmat palkinnot. Kun Talissa koko palkintopotti oli 200 000 euroa, LPGA:n kilpailussa jaetaan aina yli miljoona dollaria. Karsinnat alkavat Palm Springissa Kaliforniassa ja jatkuvat sen jälkeen Venicessä Floridassa.