Urheilu

Tommi Anttila NEZ-hopealle

PEKKA JÄRVIÖ

Naantalilainen Tommi Anttila sinetöi Tanskan Jyllandsringillä Formula Fordien Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) kakkossijan. Sarjan ensimmäiseksi mestariksi kaasutti Ruotsin Daniel Roos, joka voitti Tanskan molemmat lähdöt.

Anttila oli aika-ajoissa kolmas, mutta ensimmäisessä kisalähdössä menetti ensin paikkansa Emma Kimiläiselle. Anttila nousi kuitenkin jo ensimmäisellä kierroksella Kimiläisen rinnalle, joka yritti viime tingassa vielä peittää. Autot osuivat toisiinsa sillä seurauksella, että Kimiläisen matka jäi kesken. Anttila ajoi ruutulipulle kolmantena Roosin ja Sami Isohellan perässä.

Toinen kisastartti lähti Anttilalta hyvin käyntiin, mutta tultaessa ensimmäiseen mutkaan Roos jarrutti ihmeellisen aikaisin, jolloin autot koskettivat toisiaan. Anttila putosi muutaman pykälän alemmas, mutta pystyi lopulta nousemaan neljänneksi, vaikka turva-autokin tuli välillä radalle. Roos oli jälleen nopein kannassaan Isohella ja Ruotsin Martin Kudzak. Isohellan sijoitus loppupisteissä oli kolmas.

- Kierrokset loppuivat toisessa lähdössä kesken, mutta kokonaistilanne ei olisi muuttunut, vaikka olisin noussut kolmanneksi, Anttila totesi.