Urheilu

Pikaviestijoukkue
sivusi jälleen SE-aikaa

JUKKA PAINILAINEN

Miesten pikaviestijoukkue sivusi vuodelta 1972 peräisin olevaa Suomen ennätystä 39,30 jo toisen kerran tässä kuussa, kun Ruotsi-ottelun ensimmäinen kilpailupäivä huipentui. Joukkue tosin ehti välillä muuttua 50 prosenttisesti, joten nyt ennätys on yhteensä kymmenen hengen nimissä.

Helsingin MM-kisoissa ratakierroksen porhalsivat Markus Pöyhönen , Jarkko Ruostekivi , Nipa Tran ja Tommi Hartonen - Göteborgissa Pöyhösen korvasi pikahälytyksen maajoukkueeseen saanut Samsa Tuikka ja Hartosen nuori Visa Hongisto .

Viesti kulki alusta loppuun kommelluksitta, vaikka ainut Helsingistä saakka ehjänä säilynyt vaihto oli toisen ja kolmannen osuuden välinen, jossa Mietoisten Maununpoikien Ruostekivi antoi kapulan Turun Weikkojen Tranille.

- Hyvä juoksu kaikilta. Uusia miehiä tuli, mutta ei välttämättä huonompia, Ruostekivi hehkutti.

Tran eteni takasuoralla, jossa olosuhteet eivät suosineet ennätystehtailua.

- Välillä puhalsi edestä ja välillä takaa, siellä ei ollut hyvä juosta, hän murehti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Edellisessä lajissa syntyi niin ikään maan ennätys, kun Ruotsin naiset huudattivat kotiyleisöä omalla ratakierroksellaan.

Moukarimiehet löivät alkutahdit

Maaottelun kenttälajeista ensimmäinen oli ennakkoon selvää kauraa, eivätkä tilastot valehdelleet. Olli-Pekka Karjalainen otti moukarikisassa kuudennen perättäisen lajivoittonsa ja David Söderberg ja Jarkko Paljakka pitivät sinikeltaisen uhan loitolla. Lopulta huonoimman suomalaisen ja parhaan ruotsalaisen välille tuli vajaan parin metrin rako, mikä oli hieman vähemmän kuin ounasteltiin, sillä 13. ottelussaan esiintynyt Bengt Johansson heitti kauden parhaansa.

Karjalainen manasi verryttelyn päälle tullutta pitkää taukoa ja epämieluista heittopaikkaa.

- Avajaiset sotkivat valmistautumisen täysin. Hyvä lämpö meni hukkaan 25 minuutin seisoskelussa. Ja rinki on ehdottomasti Skandinavian huonoin, liian karhea, hän luonnehti.

Hänen pisin kaarensa kantoi 77,20. Kauden ensimmäistä 80-metristä joudutaan siis yhä odottamaan.

Taneli ja Frösen ottivat riskin

Heikki Tanelilla ja Oskari Frösenillä ei ollut Ullevilla onni myötä, sillä kesken korkeuskisan stadionin ylle kerääntyneet pilvet ottivat pääroolin ja sekoittivat miesten suunnitelmat pahanpäiväisesti. Sade piiskasi rataa, tuuli tiputti riman ja kaatoi mainoskylttejä. Taneli ylitti 217, mutta tiputettuaan 220 kerran päätti säästää kaksi yritystä 223:n. Sitten astui säiden herra kehiin.

- Elämäni huonoimmat olosuhteet. Kuin puujaloilla olisi hypännyt, Taneli jyrisi.

Frösen sähläsi tuloksekseen vain 214, koska jätti 217 ja yhden yrityksen korkeudesta 220 väliin. 223 oli turhan ylhäällä hänellekin.

- Jos olisin tiennyt sateesta, olisin varmuuden vuoksi ylittänyt 217. Kaiken lisäksi olin viimeisenä vuorossa, kun rima oli 220:ssa, hän ynnäili.

Voiton vei uusintakierroksen jälkeen vielä perjantai-iltana Brysselissä kilpaillut Stefan Holm tuloksella 221.