Urheilu

Tarkkala ja Salonen kisavoittoon endurossa

Marko Tarkkala ja Valtteri Salonen ottivat lauantaina Heinolassa ensimmäiset osakilpailuvoittonsa enduromoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Enduro 2 -luokassa suomalaiset ottivat Salosen johdolla nelosvoiton, kun tuomaristo hylkäsi australialaisen Stefan Merrimanin.

Hylkäyksen syynä oli poikkeaminen reitiltä. Merrimanilta loppui bensa ja hän työnsi pyöränsä läheiselle huoltoasemalle. Niin Saloselle irtosi uran ensimmäinen voitto hieman yllättäen.

- Kaaduin kuudennella erikoiskokeella ja siihen tuhraantui ainakin 15 sekuntia. Onneksi kaikki ongelmat olivat siinä, Salonen sanoi.

Samuli Aro ajoi Salosen ja Petri Pohjamon jälkeen luokan kolmanneksi, ja hän johtaa nyt enduro 2 -luokkaa 71 pisteellä ennen Merrimania.

- Aloitin aivan liian varovasti. Toisena ajetulla extreme-erikoiskokeella sotkeuduin renkaista tehtyyn esteeseen. Onneksi sen jälkeen ajo lähti sujumaan, kunnes kuudennella ek:lla ajoin metsään. Siinä kaatui ranteenvahvaa puuta, mutta onneksi kuitenkin paikat säilyivät ehjänä, Aro huokasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suurten pyörien enduro 3 -luokassa Tarkkala päihitti sarjaa alkukauden hallinneen britti David Knightin peräti 16,5 sekunnilla. Knight jatkaa luokan pistekärjessä.

- Ensimmäinen osakilpailuvoitto tuli todella hienoon paikkaan. Kotiyleisön kannustus oli todella mahtavaa. Ensimmäisellä ek:lla ajoin pohjat, mutta pyörä ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen. Pienen säädön jälkeen pyörästä tuli todella hyvä ajattava. Sen jälkeen ajaminen oli todella helppoa, Tarkkala kehui.

Enduro 1 -luokassa Petteri Silvan kaatui niin vauhdikkaasti, ettei hän osallistu sunnuntain kilpailuun.

- Lääkärin mielestä kilpailuun ei ole syytä lähteä, vaikka luita ei näyttäisi olevan poikki. Isku oli niin kova, että nyt jokainen liike sattuu. Pyörä lähti täydestä vauhdista käsistä ja laskeuduin pää edellä maahan, Silvan kertoi.

Luokan voittoon ajoi Ivan Cervantes , joka myös johtaa MM-sarjaa.