Urheilu

ÅIFK väläytteli käsipallo-osaamistaan

TS/Timo Jakonen<br />Åbo IFK:n Bert-Jan Pustonki (2) tunnetaan ovelana ja taitavana heittäjänä. Cocksia vastaan Bert viskasi pallon Rostislav Grinishinin selän takaa. Antti Valo (vas.) on sivustakatsojana.
TS/Timo Jakonen
Åbo IFK:n Bert-Jan Pustonki (2) tunnetaan ovelana ja taitavana heittäjänä. Cocksia vastaan Bert viskasi pallon Rostislav Grinishinin selän takaa. Antti Valo (vas.) on sivustakatsojana.

PEKKA JÄRVIÖ

BK-46 Karjaalta hallitsi Samppalinnan palloiluhallissa pelattua käsipallon Dennis cup -turnausta. Neljästä ottelustaan BK voitti kolme ja pelasi kerran tasan. Viron mestari Chocolate Boys Tallinnasta sijoittui toiseksi ja Suomen mestari Sjundeå IF kolmanneksi. Samaan pistemäärään ylsivät myös Riihimäen Cocks ja hyvän turnauksen järjestänyt Åbo IFK.

Näiden pelien perusteella ei suuria johtopäätöksiä kannata tehdä, mutta joka tapauksessa BK suorastaan juoksi muilta jalat alta. Hyvä maalivahtipeli antoi mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin, jotka karjaalaiset myös päättivät onnistuneesti.

Siuntiolle hyvä kenraali

Siuntion valmentaja Kai Kekki piti turnausta hyvänä kenraaliharjoituksena, koska ensi lauantaina SIF kohtaa Mestarien liigan karsinnassa Bosnia-Hertzegovinassa HRK Izvidac Ljubuskin.

- Toistaiseksi vastustajasta ei ole mitään tietoa, mutta alkavalla viikolla meidän pitäisi saada nauha. Kova joukkue on joka tapauksessa vastassa, Kekki totesi.

- Vaikka viime kausi päättyikin Suomen mestaruuteen, uskon, että olemme nyt entistä vahvempia, sillä nyt tunnemme toisemme entistä paremmin, Kekki jatkoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kausi vasta alussaan

ÅIFK:n valmentaja Tomi Salminen oli hyvin tyytyväinen sekä turnauksen tasoon että peleistä saatuihin kokemuksiin.

- Me olemme treenanneet paljon, joten kyllä sen täytyykin näkyä. Toisaalta meiltä puuttuivat sairaslistalla olleet Christian Ilman ja Kristo Aho ja pitää myös muistaa, että nyt ollaan vasta alussa ja edessä on vielä pitkä matka, "Tomppa" jutteli.

Parhaan pelinsä ÅIFK pelasi Siuntiota vastaan voittaen niukasti 18-17. Päätösottelussa Cocks puolestaan kukisti "Kanarialinnut" samoin lukemin. Ainoa peli, joka meni pieleen oli Karjaata vastaan, siinä ero pääsi lopussa venymään peräti 11 maaliin.

- Siuntiota vastaan pelattiin todellinen nappipeli varsinkin, kun vastustajakin oli mukana parhaalla kokoonpanollaan. Cocks-ottelussa meillä oli viimeinen hyökkäys, josta saatiin kunnon heittopaikkakin, mutta maalia ei tullut, Salminen selvitti.

Salminen harmitteli sitä, että Suomen huipputuomareilla oli samaan aikaan testileiri, joten he eivät saaneet tuntumaa koviin peleihin. Alempisarjalaiset tuomarit hoitivat tehtävänsä kuitenkin täysin kelvollisesti.

ÅIFK matkaa Tallinnaan

Ensi viikonloppuna ÅIFK matkustaa Tallinnan turnaukseen, jonka alkulohkossa turkulaiset saavat vastaansa norjalaisen, latvialaisen ja virolaisen joukkueen.