Urheilu

Inter vikkelämpi käänteissään

TS/Timo Jakonen<br />Interin Henri Lehtonen (oik.) kunnostautui kahden maalin syöttäjänä. TPS:n Ady jää Lehtosen käännöksessä. TPS:n ainoan maalin ampunut Mikko Hyyrynen (vas.) ja Interin Ari Nyman ovat valmiina jatkoon.
TS/Timo Jakonen
Interin Henri Lehtonen (oik.) kunnostautui kahden maalin syöttäjänä. TPS:n Ady jää Lehtosen käännöksessä. TPS:n ainoan maalin ampunut Mikko Hyyrynen (vas.) ja Interin Ari Nyman ovat valmiina jatkoon.

JARI WELLING

Turun toinenkin paikalliskamppailu jalkapalloliigassa tällä kaudella päättyi Interin voittoon Turun Palloseurasta. Kun kesäkuun lopulla voittonumerot olivat sinimustille 2-0, lauantaina tv-ottelussa päädyttiin 3-1-lukemiin.

- Kun meillä oli vielä Lahti-tappio alla, tämä voitto tuntui entistäkin makeammalta. Omalta kohdaltanikin tämä TPS-voitto tuli hyvään saumaan. Mietteet ovat olleet vain paikallisottelussa. Tässä ei ole ehtinyt miettiä muuta, kiteytti tunnot Interin tuore A-maajoukkuemies Ari Nyman , jonka panos lauantaina Interin keskikentällä oli vähintäänkin hyvää luokkaa.

Nyman, laitapakki Henri Lehtonen ja hyökkääjä Tomi Petrescu muodostivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Interin vasemmalla sivustalla sellaisen vauhtikoneen, että erityisesti TPS:n oikea laitapakki Janne Vellamo oli koko ajan enemmän kuin helteessä.

Ensimmäinen puoliaika oli Interiltä niin vahva, että oli suorastaan pieni ihme, että TPS pääsi tauolle vain 1-2-lukemissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS nimittäin teki maalinsa oikeastaan ensimmäisen puoliajan ainoasta tilanteestaan. TPS:n Mikko Hyyrynen pääsi lataamaan 31. minuutilla numerot 1-1:een, kun Interin alakerralle tuli tilanteessa kommunikaatiovirhe. Interin toppari Jukka Sinisalo päästi pallon suoraan Hyyryselle, kun hän luuli maalivahti Magnus Bahnen tulevan tilanteessa vastaan. Sinisalon päätelmät perustuivat toppariparinsa Diego Corpachen huutoon.

Pertot päätti hienon kuvion

Inter oli mennyt jo 16. minuutilla 1-0-johtoon hienon neljän miehen kuviohyökkäyksen päätteeksi. Aristides Pertot viimeisteli maalin Serge N´Galin , Miikka Ilon ja Henri Lehtosen esityön jälkeen.

Inter siirtyi uudelleen johtoon 42. minuutilla, kun Prince Otoo latasi lähitilanteesta numerot 1-2:een. Tuossakin maalissa viimeinen syöttäjä oli Lehtonen, mutta tälläkin kertaa pohjatyötä oli vahvasti mukana tekemässä myös Ilo, joka ei ensimmäisen puoliajan aikana tainnut hävitä yhtään kaksinkamppailua.

  Ei niitä kaksinkamppailuja hävinnyt tosin moni muukaan interiläinen, vaan TPS oli järjestään ottavana osapuolena. Ilon ohella Pertot ja Lehtonen olivat haastajina elementissään.

Toisella puoliajalle TPS tuli toki hieman terävämmin, mutta kuten Interin päävalmentaja Kari Virtanen ottelun jälkeen totesi, TPS:n hallinta oli hyvin näennäistä.

- Jäimme ehkä liiaksi pyörimään keskialueelle. Meidän olisi pitänyt jo aiemmin alkaa heittää pitkää palloa, tunnusti TPS:n Kimmo Kotamäki , joka toiselle puoliajalle tultuaan pystyi sentään ajoittain haastamaan Interin puolustusta.

Interin voitto sinetöityi 78. minuutilla, kun N´Gal irtosi tekemään 1-3-numerot. Tilanne syntyi TPS:n topparin Jarno Heinikankaan huonosta purkuyrityksestä.

TPS:llä oli tosin vielä oma tilaisuutensa, kun isäntäjoukkue sai rangaistuspotkun 86. minuutilla Mats Gustafssonin käsivirheen vuoksi. Interin maalivahti Magnus Bahne kuitenkin torjui Marco Casagranden ampuman pilkun.

TPS sai ottelun loppuvaiheessa hieman painetta aikaan, kun Ville Lehtonen oli otettu yläkertaan voittamaan ykköspalloja.

Inter kontrolloi ja pyöritti palloa

- Meillä oli heti ensimmäisellä puoliajalla paljon paikkoja.Ottelu oli hyvin kontrollissamme. Päästimme kuitenkin lahjamaalilla TPS:n takaisin peliin. Onneksi 2-1-maali tuli meille aika hyvään paikkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

  - Toisella puoliajalla TPS piti sitten jo enemmän palloa, summasi ottelun Interin Nyman.

- Näkisin, että olimme selkeästi pelaavampi joukkue. Pelimme pysyikin hyvin kasassa. TPS ei paljon paikkoja saanut, vahvisti Interin Lehtonen.

- Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla maaliemme lisäksi 4-5 muutakin hyvää maalipaikkaa. Toisella puoliajalla otteemme vähän lopahti, vaikka TPS:n hallinta olikin aika näennäistä, totesi Interin päävalmentaja Kari Virtanen.

- Meillä oli hirveitä vaikeuksia avata peliämme. Keskikenttämme hävisi Casagrandea lukuun ottamatta kaikki kaksinkamppailut Interin keskikentälle. Interin kolmas maali tuli sitten vielä Jarno Heinikankaan huonon pallon käsittelyn takia, murehti TPS:n päävalmentaja Kari Ukkonen , jonka joukkueen asema sarjan häntäpäässä on eilisen jälkeen jälleen astetta tukalampi.