Urheilu

Myös golf kastui Helsingissä ukkoseen

LEHTIKUVA<br />Minea Blomqvistilla oli miettimistä puttien kanssa.
LEHTIKUVA
Minea Blomqvistilla oli miettimistä puttien kanssa.

Golfin naisten Euroopan-kiertueen Helsingin osakilpailun ensimmäinen päivä keskeytyi perjantaina iltapäivällä ukkosmyrskyn takia. Kierrosta ei saatu vietyä perjantaina loppuun, ja ensimmäinen kierros kautta aikain ensimmäisessä Suomen osakilpailussa jäi kesken noin puolelta 126 pelaajasta.

Talin kentällä tuulisissa mutta selkeissä oloissa aloitettu kierros toi suomalaismenestystä. Piikkipaikkaa perjantain jälkeen jakoi historiallisesti neljä suomalaista. Kierroksensa loppuun asti pelanneista tulokseen 69 lyöntiä (-2) päätyivät Jenni Kuosa , Pia Koivuranta sekä Kaisa Ruuttila . Lisäksi kaksi lyöntiä alle kentän parin päätyi suomalaisista Ursula Wikström , jonka peli jäi kesken 12. reiällä. Viidentenä ykköspaikalla oli myös Yhdysvaltain Susan Parry.

Lauantaina 28-vuotissyntymäpäiviään viettävän Kuosan korttiin merkattiin perjantaina kolme birdietä. Lisäksi hän teki yhden bogeyn, loput reiät sujuivat pariin.

- Ihan kivasti meni. Parannettavaa tosin vielä jäi, griiniosumia (osumia viheriölle) tuli vain 11. Niitä pitää saada lisää, Kuosa totesi hymyillen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lauantaina kierrostaan jatkavan Wikströmin saldona oli yksi bogey kakkosreiällä sekä birdiet peräkkäisillä rei'illä 5,6 ja 7.

- Peli lähti tahmeasti käyntiin, mutta sitten sain birkkuja kolme putkeen, Wikström iloitsi.

- Avauksetkin olivat kunnossa. 12. reiällä, jonne jäin, sain avauksen keskelle väylää. Siitä on hyvä yrittää birdietä, Wikström nauroi.

Koivuranta teki neljä birdietä sekä vastapainoksi kaksi bogeya. Amatöörinä pelaava Ruuttila puolestaan merkkautti viisi birdietä ja kolme bogeya.

Blomqvist puttasi huonosti

Kisan ennakkopaineet päälleen saanut Minea Blomqvist jäi ukkosen sattuessa 13. reiälle puttaamaan kuusimetristä birdie-puttia. Blomqvistin saldo oli perjantaina laihanlainen. 12 reiän jälkeen espoolainen oli neljä lyöntiä yli kentän parin.

  Hän ehti merkkauttamaan korttiinsa neljä bogeya ja kahdeksan paria.

- Vähän heikohkoa peli on ollut. Tuntui siltä, ettei ollut ihan pelissä kiinni, Blomqvist ruoti tuntojaan.

Huonoa säätä ei espoolainen kuitenkaan syyttänyt.

- Ei tuuli ollut sellainen, että pitäisi olla plus neljässä. Tilanteessa kuin tilanteessa tulee näyttää, että on hyvä pelaaja.

Blomqvistin kompastuskiveksi nousi puttipeli.

- Tein muutaman kolmen putin griinin. Keskittyminen jäi puuttumaan varsinkin puteista, Blomqvist totesi.

Muista suomalaisista kierroksensa loppuun asti pelannut Stenna Westerlund jäi tulokseen 74 (+3). Riikka Hakkarainen oli 12 reiän jälkeen tuloksessa +6, Anna-Karin Salmen kuuden reiän jälkeen tuloksessa +1, Sofia Höglund kuuden reiän jälkeen tuloksessa +2 ja Hanna-Leena Salonen kolmen reiän jälkeen tuloksessa +2.

Talin kenttä oli venytetty Euroopan-kiertueen kisaa varten 5 500-metriseksi. Kenttä sai kiitosta pelaajilta.

- Puitteet ovat olleet viimeisen päälle, Ursula Wikström totesi ja kiitteli samalla yleisöä, joka kannusti varsinkin omiaan kiihkeästi.

Yleisö sai tosin hieman kritiikkiäkin.

Blomqvistin pelikavereina kiertäneet Tanskan Iben Tinning ja Englannin Trish Johnson joutuivat useaan kertaan pyytämään yleisöä olemaan paikallaan, kun he vielä löivät.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Pelikaverit kävivät välillä vähän kuumana, kun ihmiset alkoivat liikkua, kun olin lyönyt. Mutta selitin heille, että golfkulttuuri on täällä vielä uutta.

- Ei yleisö mitään tahallaan tehnyt, Blomqvist totesi.