Urheilu

Karjalaiselle kolmoisvoitto
ajaa komeiden kaarien edelle

TS/Jane Iltanen<br />Olli-Pekka Karjalainen
TS/Jane Iltanen
Olli-Pekka Karjalainen

JUKKA PAINILAINEN

Olli-Pekka Karjalainen on tilastojen valossa yksi Finnkampenin selvimpiä ennakkosuosikkeja ja Suomen moukarimiehet hänen johdollaan yhtä todennäköisesti kärjessä ennen parasta sinikeltaisen joukkueen edustajaa.

Etumatka on tänään myös tarkoitus säilyttää, jotteivät mahdollisuudet kokonaiskilpailussa ala huveta heti ensimmäisessä kenttälajissa.

- Näkisin, että kolmoisvoitto on nyt tärkeämpi kuin oma hyvä tulos.

-Ottelusta on tulossa tiukka vääntö, jonka voittaa tasaisemmin suorittava maa, Töysän Vedon urheilija linjaa tavoitteensa.

Maaotteluennätystä 79,09 tukevasti hallussaan pitävän Karjalaisen, David Söderbergin ja Jarkko Paljakan ylivoimaa kuvastaa se, että kilpaveljien kauden pisimmät kaaret jäävät neljä metriä Suomen ennakkoon heikoimman heittäjän eli Paljakan tilastotuloksesta. Asetelma on suomalaisittain ehkä turhankin mairitteleva.

- Pitää aina muistaa, että ruotsalaisheittäjille tämä on vuoden päätapahtuma, joten heiltä voi odottaa yllätyksiä, Karjalainen pohtii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tosin jos ennen on heittänyt alle 70 metriä, tuskin sieltä yhtäkkiä kymmentä lisämetriä löytyy, hän sanoo luottavaisena.

Flunssa meni, potutus jäi

Kelpo tulos on silti mahdollinen ja saattaa Ullevilla hyvinkin syntyä. Karjalaisella on tältä viikolta jo pohjalla Lahden eliittikisoissa heitetty 77 metrin kaari, vaikka ennusmerkit eivät olleet kovin lupaavat.

- Siinä oli kaikki katastrofin ainekset ilmassa. MM-kisojen jälkeen hulinaa riitti viikon verran, ja päälle vielä sairastuin. Yhtä hyvin olisin voinut jäädä 73 metriin, hän kertaa.

Lyhyttä flunssaa pahemmasta ei onneksi ollut kyse, eivätkä voimatasot päässeet putoamaan. Huomattavasti kauemmin kestää toipuminen Helsingin moukarifinaalista, jossa Karjalainen viidennellä sijallaan ylsi uransa toistaiseksi parhaaseen saavutukseensa aikuisten arvokilpailuissa, mutta ei aivan saavuttanut tavoitettaan.

- Potuttaa aika raskaasti. Mitaliin oli kaikki edellytykset ja homma täysin omissa käsissä, hän sadattelee.

Kirves ei kuitenkaan ole päätymässä kaivoon eikä leka varastoon vielä muutamaan vuoteen.

- Sain kisoista puhtia talven harjoitteluun, ja toisaalta olin yhä finaalin nuorimmasta päästä, 25-vuotias Karjalainen lohduttautuu.

Avaamaton tenttikirja mukana reissussa

Miehen kausi jatkuu ensi viikonloppuna käytävään GP-finaaliin saakka. Sitten koittaa loma urheilusta ja opiskelukauden käynnistäminen toden teolla. Ensimmäinen tentti Helsingin yliopiston valtiotieteen laitoksella on vuorossa heti 6. syyskuuta.

- Kirja on mukana, mutta taitaa tällä reissulla jäädä avaamatta, hän povaa.

Huomattavasti kunnianhimoisemmin Karjalainen suhtautuu Unkarissa käytävän GP-finaaliin, jonka voittoa hän puolustaa. Siellä heitot saisivat mielellään kantaa yli 80 metrin.

- En haluaisi jättää kautta kokonaan ilman 80-metristä. Sellainen kaari on toiveissa, hän toteaa.