Urheilu

Mustikkamaa jäi marjoitta

Tamperelainen Timo Mustikkamaa harmitteli perjantaina, että syksyn marjasato jäi poimimatta yleisurheilun vammaisten avoimissa EM-kilpailuissa Espoossa. Mustikkamaan tavoitteena ollut mitali karkasi, kun paras kiekkokaari kantoi 37,95 metriä ja toi viidennen sijan CP-vammaisten F37-luokan kilpailussa.

- Pronssimitalia ja Suomen ennätyksen 41,67 parantamista lähdin hakemaan, Mustikkamaa sanoi.

Mitaliin olisi tarvittu lähes metrin SE-parannus, sillä puolalaisen Robert Chyran pronssiheitto kantoi 42,50.

Heikkonäköisten miesten T13-luokan 1 500 metrillä Jari Gusev juoksi ajalla 4.23,74 kuudenneksi. Heikkonäköisten miesten pituusfinaalissa Ruslan Ramazanov nautiskeli kilpailusta, jossa hän sai Leppävaaran stadionin pääkatsomon täyteen huutoon. Helsinkiläinen kiitti tuesta ja ponnisti ennätyksensä 508. Valkovenäläinen ME-mies Ihar Fartunau vei kullan myötätuulituloksella 713.

- Tosi siistiä. Pikkutytöt pyysivät katsomosta nimmareita kisan aikana enkä oikein saanut olla rauhassa. Ei se mitään haitannut, 21-vuotias Ramazanov jutteli hymy kasvoillaan. Hän sijoittui seitsemänneksi.

T11-luokan sokeiden naisten 100 metrin B-finaalissa Elisa Montonen oli neljäs ajalla 16,77 ja sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Hän juoksi kisan lievästi kuumeisena. Miesten T53-luokan pyörätuolikelauksessa Janne Seppälä karsiutui 200 metrin välierissä. Hän kelasi ajan 36,36 ja jäi erässään viimeiseksi.