Urheilu

Tuhannen
taalan turnaus
aloittaa sali-
bandykauden

JOUNI KONTIO

Turkulainen salibandykausi pyörähtää todenteolla käyntiin viikonloppuna, kun turkulainen AFC Campus järjestää Länsi-Suomen kovatasoisimman turnauksen salibandyareenalla. Neljättä kertaa järjestettävään Tuhannen taalan turnaukseen osallistuu 20 mies- ja kahdeksan naisjoukkuetta.

Miesten sarjan ennakkosuosikiksi nousevat liigajoukkueet Tampereen Gunners ja liigaan noussut hämeenlinnalainen FT Trackers. Liigajoukkueita lähtee haastamaan kaiken kaikkiaan seitsemän 1-divisioonajoukkuetta, mm. kaikki kolme turkulaisseuraa TPS, FBC ja AFC. Miesten turnauksen mustat hevoset löytyvät tällä haavaa kuitenkin muualta. 1-divisioonajoukkueista FBT Pori, Tikkurilan Tiikerit tai Jyväskylän SC Blues saattavat yltää finaaliin.

  Ensimmäistä kertaa järjestettävästä naisten turnauksesta tuli heti Suomen kovatasoisin. Turnaukseen osallistuu nimittäin kaikki kolme viime vuoden naisten salibandyliigan mitalijoukkuetta, mestari Tikkurilan Tiikerit, hopeajoukkue Tapanilan Erä ja pronssia ottanut Tampereen Classic.

1. divisioonaan valmistautuvat turkulaisjoukkueet lähtevät turnaukseen kaikki hieman eri lähtökohdista. Viime vuonna liigakarsintoihinkin yltäneessä TPS:ssä pelaajaliike on ollut melkoista viime aikoina. - Tämä turnaus tulee meille nyt aivan väärään aikaan. Kokoonpano on muuttunut liikaa ja kuusi kaveria on nuorten maajoukkueleirillä, joten viisikkopelaamisen voi unohtaa, manaa TPS-valmentaja Ray Backman . AFC:n kollegalla Jani Penttilällä paketti on ollut kasassa jo kauan. - Runkopuolustajamme puuttuvat turnauksesta ja testaamme vielä pelaajiakin, sillä lopullinen joukkue valitaan vasta syyskuussa, Penttilä toteaa. FBC-valmentajalla Sami Kuivalaisella on aihetta tyytyväisyyteen. - Osallistumme haastajina, mutta lähes parhaalla mahdollisella joukkueella, joten kovat vastustajat antavat osviittaa nykykunnostamme, arvioi Kuivalainen.