Urheilu

Schumacher jakaa Räikkösen tunteet

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher tunsi myötätuntoa Kimi Räikköstä kohtaan, kun saksalainen Bild -lehti levittää huhua, että tähdet aikovat vaihtaa keskenään talleja vuodeksi 2007.

- Kimi näyttää joutuneen samanlaiseen asemaan ja kokemaan samanlaista kohtelua kuin minäkin, Schumacher tokaisi.

- En tiedä, kuka näitä perättömiä huhuja levittää. Onko McLarenilla kenties tarvetta kohdistaa painetta Ferrariin? Jos on, tällainen tuntuu ikävältä taktiikalta.

- Aion vielä jatkaa uraani ja ajan urani loppuun asti Ferrarilla. En tiedä, koska lopetan, mutta tiedän, etten halua ajaa mitään muuta autoa.

- Olisin enemmän kuin yllättynyt, jos Kimi olisi allekirjoittanut esisopimuksen Ferrarille vuodeksi 2007. Mutta jos niin on, minulla ei ole mitään Kimiä vastaan vaikka tallikaverina, Schumacher totesi torstaina Monzan testivarikolla.

Räikkösen manageri Steve Robertson joutui torstaina toimittajien pommitettavaksi Bildin Ferrari-huhun vuoksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ferrarin kiinnostus Kimiin on jo vanha juttu. Uskon sen nousseen uudelleen otsikoihin vain niiden huhujen vuoksi, että Schumacher olisi menossa Mercedekselle.

- Lehtijutun mukaan Ferrarilla ei ole varaa pitää Schumacheria. Siksi ei ole loogista, kun sama lehti kertoo, että Kimi menee Ferrarille. Voin vakuuttaa, että myös Kimi on kirotun kallis kuljettaja, Robertson naurahti Turun Sanomille.

- Veikkaan, että taka-ajatuksena tässä kaikessa on vain Ferrarin painostaminen suostumaan Schumacherin ehtoihin.

McLarenilla vahva testi

Monzan testeissä McLarenilla ja Räikkösellä oli hyvä päivä.

Juan Pablo Montoya tykitti keskiviikon tapaan nopeimman kierrosajan 1.19,814, joka jäi kolme kymmenystä kolumbialaisen viime vuoden ensimmäisessä aika-ajossa lataamassa kierrosennätyksestä 1.19,525.

Kaksi kymmenystä tallikaveristaan jääneellä Räikkösellä oli aluksi pieniä kytkinpulmia, mutta kun ne selvitettiin, suomalaistähti ajoi ohjelman tyylikkäästi loppuun ja pääsi ansaitulle kotilennolle Jenni-vaimon luo Sveitsiin.

Räikkönen voi viimein päättää suomalaiskuljettajien ikuisen kirouksen Italiassa. MM-historiassa suomalaiset eivät ole voittaneet GP:tä sen paremmin Monzassa kuin Imolassakaan.

McLaren aikaisti ohjelmaansa päivällä, koska perjantaiksi Monzaan on luvassa vesisadetta.

Alonso jäi sekunnin

Mercedeksen uusi moottori toimii moitteettomasti ja antaa Italian GP-viikonloppuna luvatun lisäpotkun Räikkösen MM-taistoon. Montoya joutuu silloin jatkamaan vielä Turkissa käyttämällään moottoriversiolla.

Räikkösen päävastustaja Fernando Alonso oli sekunnin hitaampi. Renaultin suoravauhti oli Turkissa McLarenin luokkaa, mutta Monzassa ranskalaistalli ei päässyt samalle tasolle.

Montoya oli torstaina taas suoralla nopein, mutta jäi tutkassa keskiviikon ennätyksestä 372,2 km/t tällä kertaa niukasti.

Renault urakoi torstaina kahdella autolla peräti 1600 kilometriä.

Kovalainen oppi jo Eau Rougen

Tietoutta ranskalaismiehistöllä on R25-autolla nyt jo myös seuraavalta radalta Spasta, missä Heikki Kovalainen ajoi ns. starttiharjoituksen ennen Turkin kisaa.

- Tallilla oli ollut ongelmia moottoriarvojen kanssa Eau Rougen mutkassa. Siksi GP-viikon harjoitus vietiin sinne. Lähdin liikkeelle varikolta ja ajoin Eau Rougen lävitse kahdeksan kertaa, Kovalainen paljasti TS:lle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Aluksi otin varovaisesti, mutta sitten melkein pääsin sen mutkan lävitse kaasu pohjassa. On se upea kurvi, kerta kaikkiaan, Kovalainen kiitteli.

Myös ensi viikolla ennen Monzan kisaa Kovalainen ajaa samanlaisen harjoituksen Spassa ja hänen tietojensa mukaan silloinkin revitellään samalla tavalla Eau Rougen lävitse mäen päälle ja käännytään takaisin.

- En ole ajanut Spassa ennen. GP2-kisan kannalta on tietysti minulle hyväksi, että ainakin yksi mutka tuntuu silloin tutulta, Kovalainen myönsi.

Williamsilla Monzan testipäivä oli hyvä. Mark Webber oli viidenneksi nopein, mutta tärkeintä oli, että Turkin mystinen rengasongelma selvisi vihdoin.

Michelinin renkaissa ei ollut rakennevikaa. Webberin ja Nick Heidfeldin takarenkaiden puhkeamiset johtuivat renkaan osumisesta tietyssä kulutusvaiheessa auton aerodynaamiseen osaan.

Torstaina Monzan testissä Toyotalla oli samantapainen ongelma.