Urheilu

TPS vaikeuksitta jatkoon Suomen cupissa

LEHTIKUVA<br />HJK:n Sebastian Sorsa avasi maalihanat saksipotkulla Tampere Unitedin Petri Heinäsen nenän edestä. Vauhdikas cup-ilta päättyi lopulta rankkarikisan jälkeen Unitedin vierasvoittoon.
LEHTIKUVA
HJK:n Sebastian Sorsa avasi maalihanat saksipotkulla Tampere Unitedin Petri Heinäsen nenän edestä. Vauhdikas cup-ilta päättyi lopulta rankkarikisan jälkeen Unitedin vierasvoittoon.

Gnistan - TPS 0-3

Turun Palloseura eteni varsin vaivattomasti jalkapallon Suomen cupin neljännesvälieriin. Kakkosen kärkijoukkue Gnistan oli Helsingissä huonompi loppulukemin 0-3.

Gnistan ei lähtenyt jarruttelemaan, vaan esitti alusta lähtien rohkeaa hyökkäyspeliä. Joukkueiden tasoeron ansiosta turkulaiset pystyivät kuitenkin luottamaan siihen, että tilanteita aukesi tasaiseen tahtiin.

Helsinkiläismaalivahti Ville Rapeli vaikutti myös ottelun alussa kovin epävarmalta. Ady Pereira dos Santos ampui kymmenen minuutin kohdalla vapaapotkun 30 metristä Rapelin käsien kautta tolppaan, ja vain hetkeä myöhemmin maalivahti lipsautti keskityspallon Walter Surracolle , joka ampui tyhjän maalin ohi.

Surraco ei osunut maaliin edes läpiajosta, mutta juoni ottelun avausosuman kääntämällä seinäsyötön takaisin Adylle, joka tykitti varmasti vieraat taukojohtoon pelin 33. minuutilla.

Toisella jaksolla TPS:n vaihtomiehet ratkaisivat ottelun. Kimmo Kotamäki juoksi 57. minuutilla lähes suoraan vaihdosta maalintekoon, ja Antti Hakala viimeisteli loppulukemat lisäajalla Mikko Hyyrysen vapauttavan syötön seurauksena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jo Kotamäen maali sammutti Gnistanin kipinän, sillä kotijoukkue oli luonut juuri ennen osumaa tukun puolivaarallisia tilanteita. Kahden maalin takaa-ajoasemaan joutuminen lopetti isäntien uskon tasoitukseen.

- Kakkosen joukkueille nämä ottelut ovat aina ikään kuin kauden finaaleja. Vasta toisen maalin jälkeen vapauduimme ja aloimme hyökätä enemmän. Tiesimme, että sen pitää riittää, henkisen ratkaisumaalin tehnyt Kotamäki kertasi.

Ukkonen odotti taistelevaa Gnistania

- Jatkopaikka oli ensimmäinen asia, mitä haimme. Kolme tehtyä maalia oli hyvä lisä. Gnistan on Kakkosen kärkijoukkue, ja tämä oli heiltäkin vahva esitys, TPS:n päävalmentaja Kari Ukkonen näki.

- Osasimme odottaa taistelevaa joukkuetta, ja meille oli tärkeää, että pääsimme tauolle hyvässä tilanteessa. Molemmat joukkueet saivat paikkoja, mutta me loimme kuitenkin paremmat tilanteet. Tuhlasimme puhtaita läpiajojakin.

"Mielettömän hieno peli"

Hävinneiden leirissäkään ei oltu murheen murtamia.

- Pojat pelasivat miehekkäästi ja tekivät tästä mielettömän hienon pelin, Gnistan-luotsi Tapio Tamminen kiitteli.

- Meillä oli hyviä tilanteita. Paremmalla viimeistelyllä ja onnella olisimme voineet siirtyä alussa johtoon, ja ottelu olisi ollut aivan erilainen, hän pohti.

- Harjoitusmäärämme ovat kuitenkin aivan erilaiset kuin liigajoukkueilla, minkä takia hyydyimme auttamatta lopussa.

TPS : Jani Tuomala; Jarno Heinikangas, Petri Leino, Ville Lehtonen, Mika Helin; Jarno Auremaa, Marco Casagrande, Ady Pereira dos Santos (53. Kimmo Kotamäki), Jukka-Pekka Tuomanen (80. Antti Hakala); Mikko Hyyrynen, Walter Surraco (54. Janne Vellamo)