Urheilu

Italia päihitti
Suomen koripallomiehet

Suomen miesten koripallomaajoukkue pysyi melko hyvin olympiakakkosen Italian kyydissä Riminissä pelattavan turnauksen avausottelussa. Italia ratkaisi avausjaksolla ja voitti 79-66 (48-25). Suomi näytti osaamistaan etenkin kahdella viime neljänneksellä, jotka se voitti 20-16 ja 21-15.

- Ottelu osoitti, että alamme harjoitusotteluiden avulla tottua kovaan kansainväliseen rytmiin ja tempoon. Harjoittelu tuottaa tulosta ja suunta on hyvä. Löysimme Italia-ottelussa toimivia viisikoita, vaikka yksilöpelaamisessa onkin vielä parantamisen varaa, maajoukkuevalmentaja Henrik Dettmann sanoi.

Suomalaispelaajista Hanno Möttölä ylsi ainoana kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Möttölä heitti 14 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Möttölää tukivat Mikko Noopila (9/3), Tuukka Kotti (8/5) ja Teemu Rannikko (8/1). Universiadijoukkueesta tulleet Petri Virtanen (6/3) ja Kimmo Muurinen (1/3) saivat Dettmannin kehut.

- Kaksikko näytti heti, että ottelut kansainvälisellä tasolla palkitsevat nopeasti.

Italian tehokkain oli 208-senttinen keskushyökkääjä Roberto Chiacig 17 pisteellä. Carlo Recalcatin luotsaama Italia vei ottelun levypallot 43-28.