Urheilu

Blomqvist ei halua nauttia Talissa liikaa

LEHTIKUVA<br />Minea Blomqvist pelaa viikonloppuna kotiyleisön edessä.
LEHTIKUVA
Minea Blomqvist pelaa viikonloppuna kotiyleisön edessä.

Suomalaisen golfin suuri tulevaisuuden lupaus Minea Blomqvist , 20, pääsee perjantaina toteuttamaan yhtä haavettaan. Hän pelaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä naisten Euroopan Tourin osakilpailun Helsingin Talissa.

Kertaalleen viime kaudella voittanut ja kahdesti tällä kaudella kakkoseksi kirinyt Blomqvist sinetöisi voitolla Talista liki suurimman eurooppalaisen unelmansa. Se veisi hänet käytännössä varmasti Euroopan edustajaksi Solheim-cupiin, jossa kohtaavat USA:n ja Euroopan parhaat naisgolfarit.

- Tarkoitus on nauttia Talissa joka lyönnistä, Blomqvist naurahtaa.

Eli tarkoitus on siis nauttia mahdollisimman vähän. Blomqvistilla on nimissään naisten eurokiertueen pienin yhden päivän lyöntimäärä, 62 lyönnin kierros.

Solheim-cupiin pääsevät eurokiertueelta seitsemän eniten pisteitä kerännyttä. Blomqvist on ennen Suomen, viimeistä huomioitavaa, kilpailua yhdeksäntenä.

- Pari päivää sitten en edes tiennyt matematiikasta, jonka mukaan minun olisi voitettava. Ellen voita nyt, korkeintaan joku kakkossija ja 63:n lyönnin kierros voisivat viedä minut Solheim-cupiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Loput viisi pelaajaa Euroopan joukkueen kapteeni Catrin Nilsmark valitsee käytännössä varmasti USA:n kiertueelta, jota pelaavat parhaat eurooppalaiset.

Päättyy Euroopan kausi miten tahansa, on Blomqvistilla vain yksi tavoite ensi kaudeksi. Parhaat naiset golfaavat USA:ssa. Sinne voi yrittää karsinnoissa.

Yleisö toisi fiilistä

Naisten eurokiertueen kilpailut ovat kolmekierroksisia, joten Talissa aloitetaan perjantaina.

- Luulisin, että voittotulos on näillä keleillä -8:n luokkaa. Pelaajille on sama sataako vai paistaako, mutta yleisön kannalta toki toivon viikonlopuksi poutaa. Yleisö toisi kisaan fiilistä. Toivotaan, että sitä tulee mahdollisimman paljon, Blomqvist toteaa.

Järjestäjät odottavat Taliin kolmena päivänä yhteensä 15 000 katsojaa. Naisten kierros on pidennetty 5 500 metriin.

- Se sopii minulle hyvin, koska en ole tourin lyhytlyöntisimpiä pelaajia. Toisaalta kunhan lyönti pysyy väylällä ja puttaa vain kerran, on kaikki hyvin.