Urheilu

Nurmisen pelit pelattu

LEHTIKUVA<br />Polvivamma pakottaa jääkiekkomaalivahti Pasi Nurmisen lopettamaan uransa.
LEHTIKUVA
Polvivamma pakottaa jääkiekkomaalivahti Pasi Nurmisen lopettamaan uransa.

HARRI HULKKO

Suomalainen jääkiekkoilu koki tiistaina takaiskun, kun maalivahti Pasi Nurmisen polven nivelrustovamma osoittautui niin vakavaksi, että 29-vuotias lahtelainen joutuu lopettamaan peliuransa. Nurmisen oli tarkoitus jatkaa pelaamistaan NHL:ssä Atlantan Trashersin joukkueessa.

Nurminen oli ensimmäinen suomalainen ykkösmaalivahti NHL:ssä. SM-liigassa hän ehti pelata 182 ottelua edustaen Reipasta, HPK:ta, Jokereita ja Pelicansia. NHL-otteluita miehelle kertyi 125. A-maajoukkueessa Nurminen pelasi 48 ottelua käyden läpi neljät MM-kisat ja yhdet olympialaiset.

- Aikamoinen isku tämä oli, sillä tarkoituksenani oli pelata vielä 10 vuoden ajan. Pohjois-Amerikassa olin suunnitellut pelaavani kuusi vuotta ja sen jälkeen Lahdessa, kertoi Pelicansin pääomistajaksi ryhtynyt Nurminen.

Hänen vasemman jalkansa nivelrusto on lohjennut useampaan kappaleeseen. Polvi loukkaantui harjoituksissa, jonka seurauksena polvi tähystettiin ja todettiin vauriot. Operaation tehnyt ortopedi Ismo Syvähuoko totesi, että ura on ohi.

- Nykyinen valmennustyyli aiheuttaa maalivahdeille vammoja jatkossakin. Maalivahti joutuu olemaan luonnottomassa perhostyylisessä asennossa, joten on selvää, että polvi-, selkä- ja lonkkavaivat yleistyvät, harmittelee Nurmisen agentti Juuso Pulliainen.

- Tarkoituksenani oli pelata Pelicansissa useampi vuosi, mutta nyt on vain pyrittävä hyödyntämään kokemus muiden hyväksi, alakuloinen Nurminen totesi.