Urheilu

Möttölä siirtyy Italiasta Moskovan Dynamoon

LEHTIKUVA<br />Hanno Möttölän maailmanvalloitus jatkuu konkurssiin menneen Italian Scavolinin jälkeen ensi talvena Moskovassa.
LEHTIKUVA
Hanno Möttölän maailmanvalloitus jatkuu konkurssiin menneen Italian Scavolinin jälkeen ensi talvena Moskovassa.

Koripalloilija Hanno Möttölä jatkaa ammattilaisuraansa Venäjällä Moskovan Dynamossa. Möttölä, 28, on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Venäjän superliigaa ja eurooppalaista ULEB-cupia pelaavan MBC Dynamon kanssa.

Kaksi kautta NBA-liigaseura Atlanta Hawksissa pelannut 209-senttinen Möttölä edusti viime kaudella Italian Serie A:n Scavolini Pesaroa, joka ajautui kesällä konkurssiin. Möttölä purki sopimuksensa ennen konkurssia ja lähti etsimään uutta seuraa.

- Sain ensi kauden osalta tarjouksia myös Italiasta ja Espanjasta. Kuitenkin kaikki se, jonka olen nyt nähnyt, kokenut ja kuullut muilta täällä pelanneilta ulkomaalaisilta, helpotti päätöksen tekoa, Möttölä kertoi.

- Siirtoni takana oli vahvasti Dynamon arvostettu valmentaja Dusan Ivkovic . Hän halusi minut joukkueeseensa.

Dynamo ylsi keväällä Venäjän finaaleihin, mutta hävisi niissä naapuriseura TsSKA:lle. Möttölän mukaan Moskovan Dynamon toiminnassa heijastuu vakaa taloudellinen tilanne.

- Ja ainakaan pelillisesti täällä ei tule mitään vaikeuksia. Toiminta on kaikilta osin kansainvälistä. Toki kentän ulkopuolella sopeutuminen erilaiseen kulttuuriin vie aikansa, Möttölä mietti.

Möttölä muuttaa perheineen Moskovaan syyskuussa, kun maajoukkueen EM-karsintaottelut ovat ohi. Venäjän superliiga käynnistyy lokakuun puolivälissä ja ULEB-cup 8. marraskuuta. ULEB-cup on Euroopan toiseksi kovatasoisin liiga Euroliigan jälkeen.