Ilonen putosi jatkosta Tukholmassa

Suomen Mikko Ilonen pelasi yhden perjantain kovimmista tuloksista Tukholmassa pelattavassa Euroopan-kiertueen kisassa. Ilosen 65 lyönnin kierros ei kuitenkaan riittänyt viikonlopun ratkaisukierroksille torstain heikon peliesityksen takia.

Ilosen tulokseksi jäi kilpailussa jaettu 78. sija tuloksella -3, kierrostuloksin 74 ja 65 lyöntiä. Jatkoon pääsy olisi edellyttänyt yhtä lyöntiä paremman tuloksen.

- Tunnelmat ovat aika kaksijakoiset. Torstai oli koko urani huonoin päivä, rehellisesti sanottuna itku kävi silmäkulmassa jo kierroksen aikana.

- Tämän päivän kierros ei ollut aivan urani parasta peliä, mutta ehdottomasti kuluvan kauden parasta, Ilonen summasi.

Torstaina 36 kertaa putannut Ilonen turvautui tänään putteriin vain 29 kertaa.

Varsinkin peli griineillä on ollut Iloselle kuluvalla kaudella haastavaa.

- Päivän kierros oli kuitenkin henkisesti äärimmäisen tärkeä. Osoitin paitsi muille myös itselleni sen tason, jolla aion golfia pelata jatkossakin, Ilonen kertoi.

Kakko golfaa neljäntenä

Suomen Roope Kakko on kahden pelatun päivän jälkeen neljäntenä Irlannissa pelattavassa golfin haastajakiertueen kilpailussa. Torstain jälkeen kisaa johtaneen Kakon tulos on yhdeksän alle parin ( kierrostukokset 63 ja 72). Kisaa johtava Skotlannin Peter Whiteford on kolme lyöntiä Kakkoa edellä.

- Kohtuullinen kierros, lyhyissä par-puteissa ja pidemmissä birdie-puteissa tuli annettua kavereille hieman etumatkaa.

- Kaksi pelipäivää on kuitenkin vielä edessä, ja on kerrassaan upea tunne pelata jälleen voitosta, Kakko kertoo.

Kakon mukaan viikonlopun koitoksiin on henkisesti helppo lähteä..