Ateenan karsiutuminen tuntui Seppälästä
pahemmalta kuin tippuminen Montrealissa

LK/AFP<br />Hanna-Maria Seppälä (ylhäällä), USA:n Amanda Weir ja Australian Jodie Henry loiskauttavat tasatahtia altaaseen.
LK/AFP
Hanna-Maria Seppälä (ylhäällä), USA:n Amanda Weir ja Australian Jodie Henry loiskauttavat tasatahtia altaaseen.

JARI WELLING

Kahden vuoden takaista maailmanmestaruuttaan puolustaneen Hanna-Maria Seppälän mukaan hänen tämänkertainen karsiutumisensa 100 metrin vapaauinnin finaalista Montrealin MM-uinneissa ei ollut niin katkera paikka kuin Ateenan olympialaisten finaalista putoaminen.

- Ateenassa oli raskaampaa, kun en ollut siellä täysin kunnossa. Tosin nämäkin MM-uinnit tulivat minun kannaltani hieman liian aikaisin, selitti Seppälä.

Hanna-Maria Seppälän ensimmäiset sanat 100 metrin vapaauinnin välierien jälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa kuuluivat seuraavasti: - Huono tuuri.

- En ole silti hirveän pettynyt, jatkoi Seppälä hetken päästä.

Seppälä oli juuri karsiutunut finaalista niukasti jäätyään ajallaan 55,32 yhdeksänneksi. Seppälän olisi pitänyt uida vain 0,20 sekuntia kovempaa, niin hän olisi mennyt finaaliin. Välierien kahdeksannen, Australian Alice Millsin aika oli nimittäin 55,13.

Ateenan olympialaisten välierissä viime vuonna Seppälä oli 12:s ajalla 55,59.

Välilevyongelmiensa jälkeen Seppälä oli ehtinyt harjoitella ennen Montrealia täysipanoisesti vain puolisen vuotta.

- Uintini hyytyi loppua kohti. Siinä tuli selkeästi happoja enemmän kuin alkukilpailussa, mietti Seppälä, joka torstain alkukilpailussa ui hieman paremmin: 55,25.

- Tällä kaudella olen uinut useamman kerran tuohon samaan haarukkaan. Nämä kaksi uintia täällä Montrealissa olivat kuitenkin aikaisempia varmempia suorituksia.

Vaikka Seppälä ei välieristä finaaliin päässytkään, hän oli välierien paras Itämeren piirin uimari. Ruotsin Josefin Lillhage jäi nimittäin 11:nneksi, Therese Alshammar 12:nneksi ja Viron Jana Kolukanova 14:nneksi.

Lauantaina vielä 50 metriä

Vaikka Seppälä putosikin 100 metrin vapaauinnin finaalista, hänen uintinsa Montrealissa eivät loppuneet. Seppälä ui lauantaina 50 metrin alku- ja myös mahdollisesti välierät.

  Finaali olisi sunnuntaina.

- Vinsta on ollut minulle selkeästi satasta huonompi matka. Toivon tietysti, että pääsisin siinäkin semeihin, mutta en tiedä, onko se kovinkaan todennäköistä.

- Satasella alkukilpailuista semeihin pääsi vielä aika löysillä ajoilla. Jos sama toistuu vinstalla, se on minulle hyvä, koska olen yleensä aina onnistunut aamu-uinneissa.

Italian Magnini pesi suosikit

Torstain finaaleissa saatiin näiden MM-uintien toistaiseksi suurin yllätysvoittaja, kun Italian Filippo Magnini oli ykkönen miesten 100 metrin vapaauinnissa. Magnini kellotti 48,12, kun hopealle jäänyt Etelä-Afrikan Roland Schoeman ui 48,28.

  Pronssille kauhoi ajalla 48,34 saman maan Ryk Neethling.

- Oloni on loistava. Minullekin tämä oli jättiyllätys. Tämä oli ensimmäinen MM-mitalini, joten suuri haave realisoitui, kommentoi Magnini.