Ranskan ympäriajossa mahdollinen dopingtapaus

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI ilmoitti torstaina, että 24. heinäkuuta päättyneessä Ranskan ympäriajossa on annettu positiivinen dopingnäyte. Liitto ei antanut kärynneen kilpailijan nimeä julkisuuteen, mutta kyseessä ei ole kukaan ympäriajon kärkiajajista.

- Ajaja on kakkostason mies. Hän ei ole Lance Armstrong , Robbie McEwen tai kukaan kärkiajajista, UCI:n tiedottaja Enrico Carpani kertoi.

Positiivinen näyte sisälsi jäänteitä norpseudoefedriinistä, joka tunnetaan myös nimellä katiini. Näyte annettiin 6. heinäkuuta ympäriajon viidennen etapin jälkeen. Norpseudoefedriini on lähellä yleisesti flunssalääkkeissä olevaa pseudoefedriiniä, joka poistettiin kiellettyjen aineiden listalta 2003. Pseudoefedriinistä voi elimistössä kehittyä norpseudoefedriiniä, jonka sallittu määrä elimistössä on viisi mikrogrammaa per millilitra.

- Asiaa tutkitaan, mutta on mahdollista, että positiivista tulosta ei olekaan.

UCI:n torstaina vahvistama uutinen kumoaa liiton aiemmin ilmoituksen, jonka mukaan kaikki Ranskan ympäriajon ensimmäisellä viikolla otetut veri- ja virtsatestit antoivat negatiivisen tuloksen.