Inter haki tärkeät pisteet Kotkasta

TS/Jane Iltanen<br />Interin Mats Gustafssonin kauden avausmaali jäi voittomaaliksi Kotkassa KooTeePeetä vastaan.
TS/Jane Iltanen
Interin Mats Gustafssonin kauden avausmaali jäi voittomaaliksi Kotkassa KooTeePeetä vastaan.

KooTeePee-Inter 0-2

EERO TAURU

Inter kävi keskiviikkona Kotkassa näyttämässä, että se hallitsee edelleenkin jalkapallon taidot myös kymenlaaksolaisjoukkueita vastaan. Kova kotijoukkue KooTeePee teki parhaansa, mutta lähes 3 500 kotikatsojaa joutui toteamaan pisteiden lähtevän armotta Turkuun.

Maali kummallakin pelinpuolikkaalla Teuvo Moilasen vartioimaan kotkalaispussiin, ja 0-2 (0-1) -lukemat osoittavat muita vähemmän sarjassa pelaavan Interin kuuluvan edelleen vahvoihin mitalisuosikkeihin Veikkausliigassa.

Ensimmäisen maalin teki Inter myös kotkalaisten kannalta harmittavan aikaisin. Tomi Petrescu lähetti vaarallisen kulmapotkun seitsemännellä minuutilla KooTeePeen luukulle. Maalivahti Moilanen torjui vielä Interin Valtter Laaksosen puskun refleksinomaisesti, mutta ylös noussut puolustaja Mats Gustafsson täräytti sitten kauden avausosumansa voimalla ja muutti lukemat 0-1:een.

KooTeePeen ensimmäisen puoliajan parhaat tilanteet tulivat myös kulmien jälkitilanteista. Turkulaisten puolustus taisteli kuitenkin uhrautuvasti, ja maalivahti Magnus Bahne osaa tunnetusti hoitaa loput.

Interillä paikkoja useampaankin

Lopullisen niitin Inter teki 64. minuutin kohdalla. Koko ottelun hyvin pelannut Touko Tumanto tarjoili myös pirteästi esiintyneelle Petresculle paikan. Tämä hoiti pallon maaliin lujalla ammattimiehen potkulla.

Hetki ennen turkulaisten toista osumaa KooTeePeellä oli paras paikka tasoittaa ottelu. Vaihdosta kentälle päästetty Vesa Helenius lipsahti paitsiolta haiskahtavasta tilanteesta läpi, mutta maalivahti Bahne tuli oikeaoppisesti vastaan, ja kotkalaisen potku osui suoraan turkulaismaalivahtiin.

Lopussa KooTeePee rakensi riskien uhallakin jopa Jussi Kinnaslammen topparin tontilta ylös nostaen kavennuspaikkoja. Inter kuitenkin vastasi nopeilla vastahyökkäyksillä, ja kolmaskin maali Moilasen taakse, miksei neljäskin, olisi ollut hieman huolellisemmalla viimeistelyllä totta.

- Tämä oli meille niitä vaikeita pelejä, mitä Kotkassa aina koetaan. Viime vuonnahan täällä voitettiin 1-0, nyt jo kahdella maalilla. Vaikeaa oli myös pelissä aika-ajoin, mutta sieltä noustiin. Vaikka Kotka vielä lopussa pääsi paikkoihin, olisimme mekin voineet tehdä 3-0- tai 4-0-lukemat, muistutti hyvin Interiä johtanut valmentaja Kari Virtanen .

Corpache johti alakertaa tyylillä

Interin rivistöstä on helppo nostaa onnistuneita pelimiehiä esille eilisen perusteella. Maalivahti Bahne oli yksi heistä, mutta kyllä Diego Corpachen tyylikäs topparipeli ja pelinjohtaminen oli Kotkalle myrkkyä.

Heikkoja miehiä eivät myöskään olleet turkulaisten alakerran laidoilla pelanneet maalintekijä Gustafsson ja Henri Lehtonen . Petrescu, Tumanto ja vielä Laaksonenkin olivat myös koko keskiviikkoisen ottelun ajan eliittiä.

KooTeePeellä ei Moilasen myötä ole enää niin sanottua maalivahtiongelmaa. Myös toppari Kinnaslampi ja keskikentän Jukka Vanninen (joukkueensa paras) jatkoivat laadukkaita pelejään. Kohuttu Teemu Turunen ehti tappiosta huolimatta osoittaa olevansa todellisen suurpelaajan eväin varustettu, ja Ilja Venäläisen ahkeruus yksin kärjessä, kun Kim Liljeqvist poti nilkkavammaa, oli yleisön mieleen.

- Ehkä meillä oli tänään hieman liiankin hyvä olo kahden voiton jälkeen. Varoittelin kyllä pelaajia, että Inter on vaarallinen, vaikka muutama mies kokoonpanosta puuttuikin. Ja olihan meillä kuitenkin paikkoja tehdä vaikka parikin osumaa.

- Kentältä puuttui kuitenkin sitä lopullista terävyyttä pelaamisesta. Syytä en siihen tiedä, mutta saattoivathan pojat olla väsyneitäkin Tornion-matkan jälkeen, myönsi KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen.

- Jotenkin olimme tänään aneemisia ja hieman jäljessä tästä pelistä, myönsi myös KooTeePeen kapteeni Jukka Vanninen.