Lumme palaa Ilveksen riveihin

Puolustaja Jyrki Lumme , 39, aikoo pelata ensi kaudella jääkiekon SM-liigaa Ilveksen paidassa. 985 NHL-ottelua urallaan pelannut Lumme on jo aloittanut harjoittelun Ilveksen muun joukkueen mukana.

- Ykköstavoite on päästä sellaiseen kuntoon, että pystyn auttamaan joukkuetta. Tässä iässä en lähde enää pelleilemään, vaan teen töitä tosissani päästäkseni tavoitteisiin, Lumme sanoi.

Ilves-Hockey Oy:n omistajiin kuuluva Lumme ei ole pelannut kahteen kauteen missään joukkueessa. Lumme ilmoitti viime syksynä, että hän on lopettanut uransa huipputasolla. Jäällä mies harjoitteli viime kauden aikana jonkin verran.

- Juttelin paluusta tietenkin monen kanssa. Esimerkiksi Raipen ( Raimo Helminen ) ja Kari Elorannan kanssa, Lumme jatkoi.

- Treeneissä on hyvä meininki. Eloranta vaatii paljon itseltään ja muilta, muun muassa Calgaryn olympialaisten 1988 hopeajoukkueessa nykyisen valmentajansa kanssa pelannut Lumme totesi.

Lumme edusti mittavalla NHL-urallaan viimeksi Toronto Maple Leafsia. Ilveksessä hän pelasi viimeksi kaudella 1994-1995, jolloin NHL:ssä oli työsulku.