Pihlava tunnusti, ettei rutiinisuoritus riitä

TS/<br />Jarno Pihlava vaihtaa nyt uikkarit hikoiluun lopputyön parissa.
TS/
Jarno Pihlava vaihtaa nyt uikkarit hikoiluun lopputyön parissa.

Montrealin MM-uinnit eivät enää olleet Jarno Pihlavalle , 26, opintomatka, mutta turkulais-raisiolainen oppi kuitenkin Kanadastakin uutta.

- Uinnin kontrollin pitämisessä on tapahtunut edistystä. Seuraavaksi täytyy sitten saada aikaan venymistä. Rutiinisuoritus ei enää riitä kuin välierätasolle, analysoi Pihlava tiistai-illan 50 metrin rintauintinsa välierän jälkeen.

Pihlava oli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa 50 metrin rintauinnin välierissä jaetulla 13. sijalla. Pihlava ui 28,23, kun hänen kahden vuoden takainen Suomen ennätyksensä on 28,04.

- Pikkaisen harmittaa, mutta en kuitenkaan jäänyt kovin kauas parhaasta ajastani. Tästä täytyykin taas ottaa opiksi.

- Kokonaisuutena nämä MM-uinnit olivat minulta kuitenkin ihan hyvät, Uin kolmeen vuoteen parhaimpia aikojani, summasi Pihlava, joka matkustaa Montrealista jo tänään takaisin Turkuun.

Pihlava ei ui Montrealissa torstaina enää 200 metrin rintauintia. Päätöksen siitä hän oli tehnyt jo kauan sitten. Sunnuntaina Pihlava oli 100 metrin rintauinnin välierissä 12:s.

- Uusi lähestymistapa näyttää tuottavan ihan hyvin tulosta. Kun aikaa harjoiteluun on työelämän takia vähemmän, silloin täytyy panostaa harjoittelussa ennen kaikkea laatuun.

Seuraavat kolme viikkoa Pihlava on kuitenkin täysin uimatta.

- Käytän sen ajan graduni viimeistelemiseen, jotta ne maisterin paperit Turun kauppakorkeasta olisivat vihdoinkin kädessä.

Seuraavan kerran Pihlava on arvokisoissa mukana joulukuussa Triesten lyhyiden ratojen EM-uinneissa.

- Toivottavasti saisimme Triesteen sekauintiviestijoukkueen kasaan puolustamaan viime vuoden EM-pronssia Wienistä.

Pihlava lupaili myös olevansa mukana ainakin vielä joulukuussa 2006 Helsingin lyhyiden ratojen EM-uinneissa.

- Totta kai Helsingin omat kisat kiinnostavat. Edellistä Helsingin kisoista jäi niin hyvät muistot, että haluaisin päästä uudelleen kokemaan kotiyleisön kannustuksen, totesi Pihlava, joka oli Helsingin pitkien ratojen EM-uinneissa 2000 hopealla 100 metrin rintauinnissa.

Melbournen 2007 MM-kisoja tai Pekingin olympialaisia 2008 Pihlava ei vielä suostunut ajattelemaan.

- Ei kannata tietystikään koskaan sanoa ei koskaan, mutta mennään nyt kisat kerrallaan, toppuutteli Pihlava.

ME-nainen Hardy jäi kakkoseksi

Naisten 100 metrin rintauinnin välierissä maanantaina maailmanennätyksen uinut Yhdysvaltain Jessica Hardy joutui tiistain finaalissa tyytymään MM-hopeaan, kun entinen ME-nainen, Australian Leisel Jones puristi ykköseksi ajalla 1.06,25. Hardy hävisi hänelle 0,37 sekuntia. Hardyn ME on 1.06,20.

Miesten 200 metrin vapaauinnin kaksintaistelu Yhdysvaltain Michael Phelpsin ja Australian Grant Hackettin välillä päättyi aika odotetusti Phelpsin voittoon. Phelps ui MM-kultaa ajalla 1.45,20 ja Hackettin hopea-aika oli 1.46,14. Alkumatkasta kärjessä ollut Etelä-Afrikan Ryk Neethling jäi pronssille: 1.46,63.

- Toivottavasti tämä voitto auttaa minua jatkossa. Toivottavasti kaikki menee hyvin kohti Pekingiä, laverteli Phelps.

- Tämä oli kilpailu, johon olin erityisesti tähdännyt. Olisinkin totta kai halunnut voittaa tämän kisan, mutta Michael oli loistava, tunnusti Hackett.

Naisten 100 metrin selkäuinnissa MM-kulta meni Afrikkaan, kun Zimbabwen Kirsty Coventry ui ykköseksi ajalla 1.00,24. Naisten 1 500 metrin vapaauinnin voitti Yhdysvaltain arvokisadebytantti Kate Ziegler hyvällä ajalla 16.00,41.

Miesten 100 metrin selkäuinnin MM-kulta meni myös Yhdysvaltoihin, kun ME-uimari Aaron Peirsol kauhoi ykköseksi ajalla 53,62.