Mika Salo ajaa
Neste Rallissa

TS/Sutton-images<br />F1:n superlisenssin kesäkuussa saaneen Heikki Kovalaisen vauhti on hiipunut.
TS/Sutton-images
F1:n superlisenssin kesäkuussa saaneen Heikki Kovalaisen vauhti on hiipunut.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu Neste Ralli ajetaan 4.-7. elokuuta Jyväskylän ympäristössä. Mukana nähdään rallimaailman tähtien lisäksi myös yksi huippunimi rata-autoilun puolelta, kun kilpailun nolla-autokuskina ajaa entinen Formula 1 -tähti Mika Salo .

- Ajatus nolla-auton ajamisesta tuli Mikalta itseltään. Hän on vieraillut Neste Rallissa monena vuonna ja pitänyt tapahtumasta. Salo aloitti ralliautoilun F1-uransa jälkeen, ja kuka tietää vaikka hänet joskus vielä nähtäisiin siellä kilpailunumerot auton kyljissä, Neste Rallin järjestävän organisaation AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen sanoo.

- Kun tällainen tilaisuus tuli, niin totta kai lähdin innoissani mukaan. Neste Ralliin osallistuminen on ollut haaveenani jo monta vuotta. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Mika Salo kertoo ilahtuneena nolla-auto -pestistään.

Eikä Salo ole mikään aivan täysi noviisi ralliauton ratissa. Hän on osallistunut tänä vuonna jo Vanajanlinna Ralliin ja rallin SM-sarjan osakilpailuun Valkeakoskella. Lisäksi Salo on ajanut aikoinaan etuautoa muun muassa Juha Kankkuselle muutamissa ulkomaan ralleissa ja kuului Kankkusen "jäänuottimiehistöön".