"Kotikisoissa toteutuu yksi jokaisen urheilijan unelmista"

TS/Markku Ojala<br />Puolet MM-kisojen turkulaissekstetistä, eli Outi Sillanpää, Nipa Tran ja Matti Niemi, ovat valmiina Helsingin MM-kisoihin. Kunto on kohdallaan ja odotukset korkealla, he vakuuttavat kisapassit kaulassaan.
TS/Markku Ojala
Puolet MM-kisojen turkulaissekstetistä, eli Outi Sillanpää, Nipa Tran ja Matti Niemi, ovat valmiina Helsingin MM-kisoihin. Kunto on kohdallaan ja odotukset korkealla, he vakuuttavat kisapassit kaulassaan.

JUKKA PAINILAINEN

Tiistai oli suuri päivä Turun Weikkojen sprintterille Nipa Tranille . Kaulassa komeili vahvistus siitä, että pääsy Helsingin MM-kisoihin oli totta, ja maajoukkueen vaaleansinistä edustusasua kelpasi sovittaa Nordenskiöldinkadun harjoitushallin kaukalon laidalla.

- Oli mahtava fiilis, kun viestijoukkueemme maanantai-iltana alitti kisarajan neljällä sadasosalla. Kotikisoissa toteutuu yksi jokaisen urheilijan unelmista. Seuraava tavoitteeni onkin sitten ensi vuoden EM-finaalissa, hän hehkutti.

Suomen mieskvartetti onnistui suorituksessaan kreivin aikaa, sillä lopullinen joukkue nimettiin vain pari tuntia myöhemmin. Tran pinkoi takasuoralla toisen osuuden.

- Juoksu meni rennosti, koska en muista siitä mitään. Tuttu fysioterapeutti seurasi minua läheltä ja kehui suoritustani, Tran kertasi passiaan hypistellen.

Kaikkiaan MM-joukkueeseen on valittu Turun seudulta kuusi urheilijaa: Tranin lisäksi Weikkojen Outi Sillanpää , Turun Urheiluliiton Johanna Risku , Tuomo Lehtinen ja Matti Niemi , Mietoisten Maununpoikien Jarkko Ruostekivi ja Turussa Hannu Rautalan alaisuudessa harjoitteleva Porvoon Akilleksen Johan Meriluoto .

Risku loukkaantui hieman kaaduttuaan Helsingin GP-kisassa ja Lehtinen leireilee vielä ulkomailla, joten he leimauttavat passinsa vasta tuonnempana.

Niemi muistaa 1994 tunnelman

Yllätysvalinta Ruostekiveä kutsu tiistain tilaisuuteen ei ollut tavoittanut ajoissa. Sillanpää, Meriluoto ja Niemi sen sijaan olivat paikalla.

- Minulla on arvokisoista niin hyvät muistot, että odotan MM:ien alkamista todella loistavissa tunnelmissa. Kehossa on jo oikea kutina. Ilmapiirin voi aistia, huuma nousee, pika-aituri Niemi vakuutti.

Seuratoveri Juha Sonckin nenän edestä kisalipun vienyt Niemi joutui odottamaan päätöstä viimeiseen asti, koska oli alittanut vain C-rajan.

- Luin uutisen teksti-tv:stä. Helpotus se oli, hän kertoi.

Tavoite on asetettu torstaina 11.8. juostavaan semifinaaliin. 13,60-alkuinen aika alkuerissä riittäisi hänen mukaansa jatkoon ja on täysin mahdollinen.

- Olin katsomassa vuoden 1994 EM-kisoja, kun Antti Haapakoski juoksi ja muistan, kuinka yleisö huusi "Antti, Antti". Se olisi mahtava kokea, varsinkin, kun katsomossa on varmasti paljon tuttuja.

Meriluoto on levollinen

Ensikertalainen Sillanpää ja Niemen tavoin neljänsiin aikuisten arvokisoihinsa valmistautuva Meriluoto suhtautuivat kotikisojen läheisyyteen paljon tyynemmin. Mieli oli levollinen, vaikka lähtökohdat ovat täysin erilaiset sikälikin, että kävelijä Sillanpää on omasta mielestään onnistunut viimeistelyssään optimaalisesti.

- Ihan normaalilta tuntuu, eipä mitään ihmeempää. Kisareittikin on SM-kisoista tuttu ja mieleinen - nopea ja sopivasti mäkinen, Sillanpää luonnehti.

Kolmiloikkaaja Meriluodon kautta ovat varjostaneet tekniikkaongelmat ja jalkavaivat.

- Jännitys rakentuu pikku hiljaa, ei tämä vielä eroa arjesta mitenkään, kun kisakyläänkin muutan vasta melko myöhään. Päivää ennen kisaa tilanne on taatusti eri, silloin ei kannatta tulla juttelemaan urheilusta, Meriluoto latasi.

Sillanpää kävelee Urheilupuistossa

Sillanpään raskaimmat harjoitukset ovat takana, mutta irtonaisuutta haetaan vielä tänään Paavo Nurmen stadionilla käytävässä PM-kisassa. Aikomus on kävellä tosimielellä.

- Kävelen reippaasti ja yritän saada paikkoja auki. Muuten teen vain ylläpitäviä lenkkejä. Kilometrejä kertyy enää noin 100.

Täysin tyynenä ei Sillanpääkään pysynyt.

- Totta kai kotikisat on ollut unelmana. Uskon, että samalla tavalla kuin Kalevan kisoissa saan tutuista kannustajista lisää tsemppiä, hän myönsi.