Saarinen lupaili toistakin SE:tä

LEHTIKUVA<br />Eeva Saarinen lupaili Suomenennätystä myös 200 metrin rintauinnista. Aikaa ja paikkaa Saarinen ei suostunut täsmentämään, mutta seuraava tilaisuus ennätysmurskajaisiin on Montrealin MM-altassa.
LEHTIKUVA
Eeva Saarinen lupaili Suomenennätystä myös 200 metrin rintauinnista. Aikaa ja paikkaa Saarinen ei suostunut täsmentämään, mutta seuraava tilaisuus ennätysmurskajaisiin on Montrealin MM-altassa.

Turun Sanomat, Montreal

Tamperelaisen Eeva Saarisen asetelmat torstain 200 metrin rintauintiin ja lauantain 50 metrin rintauintiin Montrealin MM-uinneissa näyttävät hyviltä.

Saarinen oli maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa 100 metrin rintauinnin välierissä kunnioitettavasti 14:s. Saarinen ui välierissä 1.09,83. Alkukilpailussa hän ui Suomen ennätyksen 1.09,80.

- On kiva lähteä muille matkoille, kun on kaksi hyvää uintia alla, myhäili Saarinen, jonka seuraava startti on siis 200 metrillä torstaina.

- 200 metriä on taitolaji, jossa kolmas 50 metriä on kaikkein vaikein. Siinä on vain opittava kestämään happoja, kiteytti Saarinen.

- 200 metrin Suomen ennätykseni on jäänyt vähän jälkeen satasen ja vinstan ajoistani. 200 metrin Suomen ennätyksestä tuleekin vielä lähtemään paljon pois, mutta en vielä tiedä milloin, lupaili Saarinen.

- Satasen tulosten perusteella kuitenkin odotan jo täältä Montrealin MM-uinneista Suomen ennätystä. Se on kuitenkin niin vanha, kun se on uitu jo Ateenan olympialaisissa.

- 200 metrillä kaikki on ollut minulla ennen kaikkea päästä kiinni. Siinä täytyy uskaltaa lähteä tarpeeksi lujaa.

100 metrin rintauinnin MM-välieräkin olisi voinut mennä Saariselta vielä paremmin, mutta häneltä irtosi heti uinnin alkuvaiheessa piilolinssi silmästä.

- Ei se sinänsä haitannut, mutta siinä alkoi ajatella, etten näe käännöksessä päätyä. Minulle ei ollut käynyt noin pitkään aikaan. Uintini oli muuten aika samanlainen kuin alkuerässäkin. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin aikoihini satasella tosi tyytyväinen.

Schoeman paransi ME:tä toistamiseen

Sunnuntaina jo välierissä 50 metrin perhosuinnin maailmanennätyksen uinut Etelä-Afrikan Roland Schoeman paransi ME:tä myös maanantaina finaalissa uimalla ensimmäisen kerran alle 23 sekunnin: 22,96.

- Oli erittäin palkitsevaa päästä alle 23 sekunnin. En todellakaan odottanut sitä. Finaalissa on nimittäin aina paineita, kommentoi Schoeman.

Maanantai-iltana Montrealissa syntyi myös toinen ME, kun Yhdysvaltain Jessica Hardy ui 100 metrin rintauinnin välierissä 1.06,20.

Naisten 100 metrin perhosuinnin voitti Australian Jessicah Schipper ajalla 57,23.

Naisten 200 metrin sekauinnin MM-kullan nappasi Yhdysvaltain vasta 16-vuotias Katie Hoff ajalla 2.10,41.