Sinettiä
vailla

TS/
TS/

Heikki Kulta

Fernando Alonso menee formula 1 -historiaan kaikkien aikojen nuorimpana maailmanmestarina.

Titteli varmistuu viimeistään syyskuussa, mutta on mahdollisesti katkolla ensimmäisen kerran jo elokuussa Turkissa.

Mikäli piste-ero Kimi Räikköseen kasvaa ensi viikonloppuna Unkarissa viidellä lisää, Alonso voisi sinetöidä mestaruuden jo viisi GP:tä ennen kauden päätöstä.

Vain satuihin uskova luottaisi vielä siihen, että MM-taisto voisi kääntyä päälaelleen.

Kimi Räikkösen auton ja moottorin epäluotettavuuden vuoksi kenties Alonso voisi menettää mestaruutensa enää, jos hän joutuisi ajamaan McLarenilla kauden loput seitsemän kisaa.

Moottoriurheilu on kuljettajan kannalta aivan erityisen julmaa urheilua. Olet huippuvireessä, teet sataprosenttisen suorituksen - ja jäät tyhjin käsin tyrmätyksi ilman vähäisintäkään omaa syytä.

Sen Räikkönen on joutunut kokemaan aivan liian usein.

Vaikka kaikki omat virheet olisivat tapahtuneet, Renaultin luotettavuudella toimivalla autolla - edes Imolasta alkaen - Kimi johtaisi sarjaa lähes 20 pisteen erolla Alonsoon.

Ron Dennis on jo jonkin aikaa pyrkinyt käynnistämään neuvottelut jatkosopimuksesta Räikkösen kanssa vuodeksi 2007. Samaan aikaan BMW, Williams, Ferrari, Renault ja Toyota ovat tehneet tiedusteluja, koska Kimi voisi olla vapailla markkinoilla.

Kuluvan kivuliaan MM-taiston jälkeen voi käydä niin, että Räikkönen loppujen lopuksi haluaakin vaihtaa tallia.

Kimiä kiinnostaa vain voittaminen ja mestaruus, ei johtopaikalla ajaminen puolen GP-kisan ajan - tai kärjen takaa-ajaminen kymmenen lähtöruutua pakittamalla.

Räikkösen jatkuva epäonni sattuu yli kannatusrajojen kaikkiin F1-jännäreihin. Kaikki ainekset kunnon MM-taistolle pitäisi olla olemassa kahden huipputallin iskiessä yhteen.

Nyt Alonso on kuitenkin karannut kauas horisonttiin.

Kuriositeettina voi mainita, että Saksan GP:n jälkeen Alonso johtaa Räikköstä samalla 36 pisteen erolla kuin Michael Schumacher vuosi sitten kakkosena ajanutta Rubens Barrichelloa.

Ja on vielä tuoreessa muistissa, että viime kauden lopussa jännitteet olivat tipotiessään.