Kuin
Mika-Mikaa

TS/
TS/

Heikki Kulta

Formula ykkösten pikkuveli GP2 palauttaa nykymenollaan elävästi mieleen vuoden 1990 Britannian F3-sarjan.

Silloin ennen, 15 vuotta sitten, elettiin Mika - Mika -aikoja, kun Häkkinen ja Salo ilotulittelivat lähes kaikki voitot Suomeen.

Tätä päivää elävöittää Heikki Kovalaisen ja Nico Rosbergin yhteenotto GP2-mestaruudesta. Seitsemästä viime kisasta tämä kaksikko on ahnehtinut viisi voittoa.

Se jos mikä on sitä Mika-Mikaa.

Häkkinen ja Salo ajoivat neljä vuotta myöhemmin vastakkain F1-tasolla. Kovalainen ja Rosberg tuskin odotuttavat yhtä kauan ennen kuin kilpailevat jo samassa Grand Prix'ssa.

Imua ja valmiuksia F1-kisatasolle ilmenee koko ajan yhä enemmän.

Ikimuistoisina aikoina 1994 nähtiin GP-kilpailun lähtöruudukossa kolme suomalaista samaan aikaan Japanin ja Australian kisoissa. JJ Lehdon ura hiipui sittemmin.

Mitä ilmeisimmin kolme Suomen passin omistavaa F1-kuljettajaa ajaa yhtä aikaan GP-kisoissa taas 2007. Kimi Räikkönen jatkaa vielä pitkään, ja siihen mennessä Kovalainen ja Rosbergkin lunastavat kyllä tallipaikat itselleen.

Rosbergin kansallisuudesta valetaan kannuja. Nico kilpailee Saksan liiton lisenssillä, voiton jälkeen soi Saksan laulu eikä poika puhu suomea.

Mutta juuret ovat syvällä Suomessa. Sitä tuskin kukaan kiistää. Rosbergin puolesta on Suomessa totuttu aina pitämään peukut pystyssä.

Hollantilaiset ovat ylpeitä miehitettyään Minardin molemmat kuskipaikat. Suomalaisille on luvassa kuitenkin aivan toisenlaiset näkymät vuodeksi 2007.

Räikkönen voi ajaa silloin missä tiimissä haluaa, Kovalainen on luultavasti Renaultin kilpakuskina ja Rosbergille sovitellaan joko BMW:n tai Williamsin istuinta.

Jotain vastaavaa on koettu vain 1999, kun Häkkinen ajoi McLarenilla ja Salo Ferrarilla.

Ainakin toivossa on hyvä elää...

Lähiajan suomalaisunelma on F1- ja GP2-voitot samana päivänä. Se ei ole onnistunut vielä kertaakaan, vaikka Räikkösellä, Kovalaisella ja Rosbergillä on kaikilla kolme täysosumaa jo nimissään.

Sunnuntai on siksi taas toivoa täynnä.