Menendez tähyää
75 metriin

Maailmanennätysnainen Osleidys Menendez kerää kaiken huomion, kun neljä kuubalaista keihäänheittäjää istuu espoolaisessa hotellissa Helsinki gp:n tiedotustilaisuudessa. Kuluvan kauden tilastoykkönen Sonia Bissetkin saa istua täysin rauhassa, kun toimittajat keskittyvät tenttaamaan värikkääseen pikkulettikampaukseen sonnustautunutta Menendeziä.

Olympiavoittaja kertoo kuinka hän yrittää sunnuntaina uudistetun Eläintarhan yleisurheilukentän avajaisissa parantaa tämän kauden tulostaan (66,02).

- Tähtään nyt 68 metriin. Uskon, että MM-kisoissa mestaruuteen vaaditaan lähelle 75 metriä tulos. Pahimpia kilpakumppaneita ovat kaikki, kellä on kaksi kättä ja kaksi jalkaa, Menendez naureskeli.

Menendezin havittelema 75 metrin kaari ei ole enää kovin kaukana, sillä kuubalaisen maailmanennätys vuodelta 2001 on 71,54. Vuoden 2001 jälkeen seurasi hienoinen laskusuhdanne, ja seuraavien vuosien kauden parhaat olivat 67,40 ja 63,96. Paluu yli 70-metrisiin kaariin tuli Ateenan olympialaisissa, jossa ensimmäisen kierroksen heitto toi olympiakultaa tuloksella 71,53. Menendezillä ei ole tieteellisiä selityksiä, mistä paluu yli 70 metrin heittäjäksi johtui.

- Ei ole mahdollista olla aina paras, ajoitus oli hyvä. Nyt on 50-50-mahdollisuudet, että tämä on hyvä vuosi. Välillä pitää olla "lepovuosiakin", Menendez kohauttaa olkiaan.

Keskimäärin kuusi tuntia päivässä harjoittelevan Menendezin tekemisiä haittasi keväällä kipeä reisi.

- Maaliskuussa reisi oli kipeä, mutta nyt kaikki on kohdallaan.

Kuubalaisheittäjät jäävät sunnuntain kilpailun jälkeen Suomeen ja valmistautuvat MM-kisoihin Vierumäellä.