F1

Ferrari yhä McLarenin
ja Renaultin perässä

Turun Sanomat, Magny-Cours

HEIKKI KULTA

Kimi Räikkönen ajaa kauden loppuun asti pelkästään voittaakseen. Renaultin Fernando Alonso johtaa MM-sarjaa 22 pisteen erolla päähaastajaansa.

- Mikään ei ole muuttunut. Michael Schumacher on MM-taistossa lähempänä kuin kertaakaan, mutta edelleenkään Ferrari ei ole samalla tasolla kuin McLaren ja Renault. Tosin ei Ferraria uskalla laskea ulos kuvasta. Jos he löytävät vielä jotain lisää, niin olemme kaikki taas samoissa, Räikkönen arvioi.

- En halua vertailla Alonsoa ja Schumacheria kilpailijoina, mutta kun Renault on Ferraria vahvempi ja Alonso johtaa MM-sarjaa, tietysti päävastus tulee siltä suunnalta. Minun tavoitteeni on ajaa Alonson MM-johto kiinni.

- Indy-tapaus ei mennyt suunnitelmieni mukaan, mutta ei se muuta mitään tälle kaudelle. Voimme yhä ajaa mestaruudesta. Nyt autolla voi voittaa missä tahansa.

Erityisen vahvaksi McLarenin nykypaketin Räikkönen arvioi radoilla, joissa on nopeita mutkia. Silverstone, Hockenheim ja Spa ovat MP4-20 -autolle suorastaan ihanteellisia.

- Automme on juuri nyt varmaan tasaisen vahva kaikennäköisissä mutkissa, Räikkönen kiitteli.

Michael Schumacher uskotteli Indy-voittonsa jälkeen, että olisi voinut voittaa, vaikka kaikki autot olisivat ajaneet täysillä kilpailussa.

Räikkönen ei allekirjoittanut maailmanmestarin väitettä.

Kuultuaan Schumacherin ajaneen 26 kierrosta ennen ensimmäistä varikkokäyntiä Kimi vakuutti, että olisi ainakin siinä vaiheessa johtanut kisaa.