Urheilu

Vähämaalista

TS/Timo Jakonen
TS/Timo Jakonen

Moni jalkapallon ystävä voi vahvistaa näkemyksen siitä, että myös 0-0 päättynyt ottelu voi olla erinomaista viihdettä. Kunhan pelissä on jotain mieleenpainuvaa: tunnetta, yritystä, taitoa, hienoja suorituksia, dramatiikkaa, taistelua tai mukana elävä yleisö. Niitä aineksia, jotka muodostavat elämyksen.

Mutta se suuri yleisö, jota on vuosikaudet turhaan haikailtu jalkapalloliigan katsomoihin, se elää maaleista.

Aloittelevalle fanille saattaa maalittomasta tasapelistä herkästi jäädä valju maku.

Veritas Stadionilla ei tällä kaudella juuri ole maaleilla mässäilty. Interin viidessä liigapelissä ja yhdessä Intertoto- sekä cup-ottelussa on tehty keskimäärin 1,3 maalia joka ottelussa. TPS:n kuudessa liigaottelussa osumia on nähty yhtä harvakseltaan, 1,3 per peli.

Tosin koko liigassakin maaleja on ainakin toistaiseksi tehty paria viime kautta vähemmän. Vuonna 2003 palloa paukutettiin verkkoon keskiarvopelissä vielä 2,86 kertaa ja viime kaudellakin 2,73 kertaa. Ennen tämän illan kierrosta keskiarvo on tasan 2.

Vaikka Interin ja TPS:n liigakohtaaminen ei ole ikinä päättynyt maalittomana, uskallan silti veikata, että tuskin Turun herruudesta kamppailtaessa tänään kovin suurta maali-ilottelua nähdään. Toivottavasti olen pahasti väärässä.

PEKKA MÄNTYLÄ