Urheilu

Kiihkeä vääntö Turun jalkapalloherruudesta käynnistyy

TS/Natalia Kopkina<br />Interin Tomi Petrescu (vas.) ja TPS:n Kimmo Kotamäki jahtaavat yhä kauden ensimmäistä liigamaaliaan. Tämän illan paikallisväännössä sen tekeminen olisi tavallistakin makeampaa, sillä Inter odottaa paikallisotteluun jopa 8 000 katsojaa.
TS/Natalia Kopkina
Interin Tomi Petrescu (vas.) ja TPS:n Kimmo Kotamäki jahtaavat yhä kauden ensimmäistä liigamaaliaan. Tämän illan paikallisväännössä sen tekeminen olisi tavallistakin makeampaa, sillä Inter odottaa paikallisotteluun jopa 8 000 katsojaa.

PEKKA MÄNTYLÄ

- Ennakkosuosikin paineet menevät tietysti Interille. He ovat pelanneet loistavan alkukauden, ilmoitti TPS:n päävalmentaja Kari Ukkonen virnistäen eilisessä tiedotustilaisuudessa.

- No ei pidä paikkaansa, historiakin sen kertoo, kuului Interin kollega Kari Virtasen yhtä lailla pilke silmäkulmassa nopeasti singahtanut vastaus.

Veikkausliigakauden toistaiseksi odotetuimman ottelun edellä psyykkaus kuuluu asiaan. FC Interin ja Turun Palloseuran paikallisottelu nostattaa väistämättä tunteita.

- On täydellistä, että TPS tulee vastaan juuri nyt. Sitä vastaan kaikki asennoituvat automaattisesti hyvin, totesi puolestaan Interin taktinen päävalmentaja Jan Stahre viitaten Interin otteluruuhkaan ja Intertoto-ottelun voittoon.

Gabor Szilagyi pelikiellossa

Joukkueet lähtevät paikallisderbyyn varsin erilaisista lähtökohdista. Interin peli on rullannut alkukaudella vakuuttavasti, mutta naapuriseuran mustavalkoisessa moottorissa on tainnut kovin usein olla turbobensiinin sijaan dieseliä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Puolustus on sujunut ihan kohtuullisesti, mutta hyökkäys on ollut vähän vähemmän vaarallista, totesi TPS-maalivahti Jani Tuomala .

Maalinteko tosiaan on tökkinyt, ja huolestuttavinta TPS:n kannalta on, ettei joukkue ole kyennyt juurikaan luomaan edes tekopaikkoja.

Yhdeksässä liigapelissä on syntynyt vain viisi maalia, ja niistä kolme viimeistellyt Gabor Szilagyi on tänään pelikiellossa lennettyään ulos viime viikon cup-ottelussa.

Sarjatilanteen kannalta Inter siis lähtisi otteluun suosikkina.

- Uskon, että näissä peleissä sarjasijoitukset ja historia ovat sivuosissa. Paikallispelit ovat kuin kaksi kovaa cup-ottelua, "Uri" Ukkonen toteaa.

Siirtoikkuna aukeaa perjantaina

Historiatietojen perusteella TPS olisikin ennakkosuosikki, sillä Inter on voittanut derbyn viimeksi lokakuussa 2000.

Tosin kausilla 2001 ja 2002 kohtaamisia ei ollut, kun TPS haki vauhtia divarista. Viime kesänä TPS ei antanut Interille maaliakaan.

Pelaajakaupat mahdollistava siirtoikkuna aukeaa heinäkuun alussa, mutta Ukkosen mukaan TPS:llä ei ainakaan vielä ole kiinnostusta lisävahvistusten hankintaan.

- Omat vaihtoehdot penkiltä täytyy ensin katsastaa lähiaikoina ja katsoa sitten. Omiin nuoriimme kuitenkin luotamme, Ukkonen sanoo.

Ukkosen mielestä osa pelajista ei ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan. Nimimiehistä etenkin Marco Casagrande , Jarno Auremaa ja Mikko Hyyrynen on saatava omalle tasolleen.