Urheilu

Olli Huttunen valitsisi Armstrongin
maajoukkueen päävalmentajaksi

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Keith Armstrong
TS/Ari-Matti Ruuska
Keith Armstrong

Suomen Palloliitolla on hieman yli kolme viikkoa aikaa löytää jalkapallomaajoukkueelle uusi päävalmentaja. Veikkausliigavalmentajista esillä ovat viime aikoina olleet Keith Armstrongin , Ari Hjelmin , Harri Kampmanin ja Juha Malisen nimet. Mainitut valmentajat saavat kollegojensa keskuudessa tukea vaihtelevasti.

FC Hakan päävalmentaja Olli Huttunen nimeää Armstrongin suoralta kädeltä vahvimmaksi ehdokkaaksi.

- Näytöt puhuvat puolestaan selkeästi.

Antti Muurisen aikana maajoukkueen maalivalmentajana toiminut Huttunen pidättäytyi viime viikkoon asti kommentoimasta päävalmentajakysymystä. Nyt hän katsoo jääviytensä päättyneen.

Huttunen ei itse ole ollut mukana spekulaatioissa. Hän löytää tähän kaksi syytä.

- Ehkä mukanaoloni Muurisen ryhmässä vaikuttaa asiaan ja vaihtoehdot halutaan täysin ulkopuolelta. Toisaalta ainakin puolet Veikkausliigasta tulevista ehdokkaista ovat pitäneet hyvin omaa nimeään esillä ja isoa ääntä itsestään. Oma periaatteeni on aina ollut, että työ puhuu puolestaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ulkomaiset vahvoina vaihtoehtoina

IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyskikään ei kiertele oman suosikkinsa nimeämisessä.

Juha Malinen on kotimaisista nimistä ykkönen. Hän on tehnyt pitkään menestyksekästä työtä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.

Kotimaisten vaihtoehtojen lisäksi on väläytelty ajatusta ulkomaisen päävalmentajan etsimiseksi. Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen totesi heti Muuris-päätöksen jälkeen, että kaikki valmentajat ovat kansalaisuutensa puolesta samalla viivalla, toki taloudelliset seikat mielessä pitäen.

Huttusen mukaan ulkomaiset valmentajat on ehdottomasti pidettävä mietinnöissä mukana.

- Kyse on sentään Suomen maajoukkueesta. On kartoitettava paras mahdollinen vaihtoehto.

AC Allianssin päävalmentaja Ari Tiittanen menee vielä pidemmälle.

- Olisin valmis ottamaan päävalmentajan ensisijaisesti suomalaisen jalkapalloperheen ulkopuolelta, jopa maaottelutasolla kokeneen valmentajan. Hänellä olisi varmasti työrauha, ja hän olisi oppinut kestämään paineet. Ehkä joku skandinaavisia pelaajia valmentanut olisi paras vaihtoehto, mutta rahahan tämän ratkaisee.

Ryhmästä mielipide-eroja

Ulkomaisen ja kotimaisen valmentajan yhteistyöstäkin ollaan puhuttu. Huttusen mukaan vaihtoehto olisi vallitsevassa, varsin kireässä aikataulussa hyvä, muttei pidemmän päälle paras mahdollinen.

- Päävalmentajan on saatava päättää oma valmennusryhmänsä. Jatkon ja valmennuksen toimivuuden kannalta se olisi paras tapa.

Tiittanen ja Lyyski ovat eri linjoilla.

- Apuvalmentajaksi pitäisi ehdottomasti valita kaveri, joka tuntee suomalaisen jalkapalloilun ja tuo kansallista identiteettiä, linjaa Tiittanen.

- Ei olisi huono vaihtoehto, jos mahdolliselle ulkomaalaiselle tulisi kotimainen apuvalmentaja.