Urheilu

Häkkisen juhannus
poltti mestaruustoiveet

HEIKKI KULTA

Kaikkien aikojen suurimman DTM-tähden Mika Häkkisen tavoite kauteen oli voittaa ainakin kerran. Tämä onnistui jo kevään kolmannessa kilpailussa Häkkisen henkilökohtaisella suosikkiradalla Spassa.

Sittemmin on tullut lunta tupaan Häkkisen hetken jo orastaneille mestaruustoiveille.

Brnon ja Oscherlebenin perättäiset rengaspulmat jättivät Mercedeksen suomalaistähden nollille ja siten tasaisen varmat Mattias Ekström ja Gary Paffett ovat päässeet karkaamaan omille teilleen.

Häkkisen juhannus entisen Itä-Saksan puolella Oscherlebenin ahtaalla radalla meni tykkäsen pieleen. Aika-ajossa ukkosmyrskyn silmässä Mercedes lipsahti radalta eikä Mika päässyt ponnistamaan kunnon lähtöruutuun.

Viimeiseltä paikalta käynnistynyt sunnuntain kisa oli yhtä myrkkyä. Aikaisella varikkokäynnillä vasemman takarenkaan vaihtaminen ei sujunut, mutta kuljettajalle viestettiin lähtökomentoa.

Viallisella renkaalla Häkkinen päätyi näyttävästi ulos radalta ja kauden ensimmäiseen keskeytykseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vika täytyy tutkia ja analysoida viikonlopun tapahtumat. Kaikesta huolimatta tunnen, että vauhtini olisi kohdallaan. Jatkossa täytyy vain saada tasapaino vauhtini ja auton kapasiteetin välille, Häkkinen tuumaili.

- Kenties Span voitto jää kauden ainoaksi, Häkkinen ehti jo lohduttautumaan.

Häkkisen merkkikaveri Gary Paffett voitti kolmen sekunnin erolla Audin Mattias Ekströmiin. Ruotsalainen johtaa sarjaa nyt pisteen erolla brittiin. Häkkinen on jäänyt jo 19 pistettä Ekströmistä, kun kisoja on vielä kuusi jäljellä.

Le Mans -sankari - seitsemän kertaa legendaarisen kilpailun voittanut - Tom Kristensen palasi voimainsa tunnossa DTM-ympyröihin ja hankki paalun Audille. Starttiongelma pudotti tanskalaisen jälkijoukkoihin, mutta veteraani taisteli lopulta viidenneksi.

Seuraava kilpailu ajetaan heinäkuun puolivälissä Norisringillä.

Paffettiin voitto merkitsi, että Mercedeksen tehdasautoilla on taas maksimaaliset lisäpainot autoissaan seuraavassa kisassa.

Kimin tallille avausvoitto

Britannian F3-sarjassa Castle Comben radalla tehtiin historiaa, kun Kimi Räikkösen ja hänen managereinaan toimivan Robertsonin perheen uusi kilpatalli saavutti kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa.

Raikkonen Robertson Racing saavutti avausvoiton historiansa yhdeksännessä kilpailussa. Voittoon ajoi britti Dan Clarke . Tallin toinen kuljettaja Bruno Senna oli 12:s.

Alan Dockingin tallissa ajava Juho Annala sijoitti 21.tilalle hävittyään voittaneelle Clarkelle 26 sekuntia.