Urheilu

Hallinta ei aina riitä

MIFK-Allianssi 0-0

Maarianhaminan Idrottsparkenilla nähtiin sunnuntaina IFK Mariehamnin komea uusi ennätysyleisö, kun peräti 4 505 katsojaa oli saapunut katsomaan jalkapalloliigan ottelua Allianssia vastaan. Osaltaan yleisömäärään vaikutti Ahvenanmaalla parhaillaan pelattava junioriturnaus Ålandia cup. Maaleilla ennätysyleisöä ei hemmoteltu, kun ottelu päättyi 0-0.

Jännitettävää yleisöllä riitti, sillä vierasjoukkue Allianssi oli saapunut Ahvenanmaalle vakaana tarkoituksenaan lähteä kotimatkalle kolme sarjapistettä mukanaan. Ottelu kulkikin alusta saakka Allianssin komennossa, mutta maalinteko oli vantaalaisille jälleen kerran tuskaista.

Kotijoukkueen maalipaikat koko ottelussa jäivät vähiin. Allianssi sen sijaan loi tukuittain paikkoja, mutta parhaatkin tilanteet kuivuivat sivuverkkoon tai viimeistään Tommy Lundbergin vartioiman IFK-maalin tolppiin. Vantaalaisten päävalmentaja Ari Tiittanen olikin ottelun jälkeen tuskastuneen oloinen.

- Terävyyttä viimeistelyyn olisin todella toivonut tänään. Nyt tämä maalinteko alkaa olla jo henkisellä puolella. Kyllä tämä tappiolta tuntuu, murehti Tiittanen.

IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski kehui vastustajaa ja myönsi oman joukkueensa olleen askelen jäljessä sunnuntain ottelussa koko ajan.