F1

Schumi ei totellut
Brawnin määräystä

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Tiistaina Italiassa ilmestyvä Auto Sprint -lehti nostatti lisää kohua Michael Schumacherin ja tallikaveri Rubens Barrichellon välirikkoon johtaneesta ohitustilanteesta Monacon kisan viimeisellä kierroksella.

Lehden mukaan Barrichellon kiukulle löytyy nyt luonnollisempi selitys, koska Ferrarin tekninen johtaja Ross Brawn oli antanut tallimääräyksen jäädyttää kuljettajien järjestys.

Schumacher oli useampaan otteeseen anonut Brawnin käskemään Barrichello antamaan hänelle tilaa, koska saksalainen katsoi olevansa niin paljon nopeampi.

Brawn ei tähän suostunut ja halusi varmistaa tallin pisteet ilman keskinäistä kilpailua.

Barrichello kohti BAR:ia

Sen verran Schumacherin temppu sattui Barrichelloon, että kuljettaja on kulissien takana tehnyt tunnusteluja mahdollisesta siirtymisestä BAR-Hondalle ensi kaudeksi. Erityisesti ideaa kannustaa BAR:in uusi urheilupäällikkö Gil de Ferran, joka on Barrichellon läheinen ystävä.

Ferrarin ja Sauberin liiton päättyminen tämän kauden jälkeen koskee myös Felipe Massaa. Ferrari on jo tarjonnut brasilialaista ensi kaudeksi Red Bullille moottorisopimuksen kylkiäisinä, mutta talli ei ole innostunut ajatuksesta.