Urheilu

Selänne aikoo jatkaa kiekkouraansa
Stanley cupin voitto tähtäimessään

LEHTIKUVA<br />Teemu Selänne on innokas formulafani. Monacon GP:n aikana runsas viikko sitten Selänne piti seuraa Kimi Räikkösen vaimolle Jenni Dahlman-Räikköselle sillä aikaa, kun Räikkönen itse kiersi rataa.
LEHTIKUVA
Teemu Selänne on innokas formulafani. Monacon GP:n aikana runsas viikko sitten Selänne piti seuraa Kimi Räikkösen vaimolle Jenni Dahlman-Räikköselle sillä aikaa, kun Räikkönen itse kiersi rataa.

Helsinki (UT)

Jääkiekkoilija Teemu Selänne valmistautuu toivon mukaan uuteen NHL-kauteen paremmalla mielellä ja motivaatiolla kuin aikoihin. Leikattu polvi on kuntoutunut, ja tähtihyökkääjä pystyy harjoittelemaan täysillä.

- Olen ollut jäällä kolme kertaa viikossa. On ollut kivaa treenata, kun mihinkään ei satu. Pystyn harjoittelemaan normaaleja asioita.

Samalla Selänne on haudannut lopettamisaikeensa. Täysin vapailla papereilla liikkuva hyökkääjä on ollut kevään ja kesän aikana usean NHL-seuran kiinnostuksen kohteena.

- Voin sanoa, että pelaan syksyllä jossain. Vuosi sitten lopettaminen olisi voinut ollakin lähellä, mutta nyt on uutta virtaa kropassa. Homma ei ole enää pelkkää selviämistaistelua.

Hänestä kiinnostuneita seuroja Selänne ei halua mainita, mutta mihin tahansa organisaatioon hän ei tunnetusti ole halukas siirtymään. Heinäkuussa (3.7.) 35 vuotta täyttävä maalinsylkijä haluaa Stanley cupin.

- Totta kai haluan hyvään seuraan. Sitten, kun asioita tapahtuu, luulen niiden tapahtuvan nopeasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Omistajat saavat huutia

Puheen kääntyessä NHL:n nykytilanteeseen Selänteen hyväntuulisuus kaikkoaa hetkessä. Konkari ryöpyttää seurojen omistajia sellaisella sanojen tulvalla, että "katsotaan nyt, mitä tapahtuu" -kommentteihin tottuneena miehen puheita oikein hätkähtää.

- Omistajat eivät edes tiedä, kuinka paljon tuhoa he ovat tehneet tälle lajille! Kuluu monta vuotta, ennen kuin jääkiekko on Pohjois-Amerikassa nostettu edes sille tasolle, millä se oli ennen tätä.

- Syksyyn mennessä asioiden on selvittävä. Aika hankalaa tämä on.

Selänne uskoo yleisen mielipiteen olevan pelaajien puolella. Tässä auttaa varmasti pelaajayhdistyksen vastaantulo uuden työehtosopimuksen aikaansaamiseksi.

- Olemme antaneet niin paljon periksi. Se, että yhdistys olisi suostunut 24 prosentin palkanalennukseen ja lopulta palkkakattoon, oli minulle yllätys. Sopimus jäi muutamasta miljoonasta kiinni. Se on naurettavaa. Nuorille pelaajille tämä on valitettavaa.

Kuppikunnista päästävä eroon

Kotimaan vellovaa kiekkokeskustelua ja loanheittoa Selänne on seurannut lähinnä epäuskoisesti naureskellen. Kiekkoväen jakautuminen kahteen vihaa pitävään leiriin on haitaksi, ja siitä pitäisi päästä eroon.

- Kaikki voimavarat on saatava yhteen leiriin. Huolestuttaa, kun porukka on jakautunut kahtia. Maajoukkueessa asianomaiset ovat tyytyväisiä.

Tähän eripuraan liittyvää MM-kisojen kitkerää jälkipyykkiäkään Selänne ei ymmärrä.

- Yksi rankkari enemmän sisään, ja kukaan ei puhuisi mitään. Jälkikäteen se on aina helppoa. Asia ei saisi kärsiä. Nyt molemmat kuppikunnat syövät toisiaan, eikä tilanteessa ole mitään järkeä.