Urheilu

Koiran päivät

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Heikki Kulta

Monacon kilpailun jälkeen kärjisteltiin, miten Michael Schumacher vaaransi ohitushimollaan tallikaverinsa ja veljensä hengen.

Nürburgringillä taas taivasteltiin, miten suureen vaaraan Kimi Räikkönen ajoi itsensä rikkoutuvalla renkaallaan.

Tällä kertaa syyllistä ei kuitenkaan ryhdytty saman tien ristiinnaulitsemaan.

Suomalaistähti oli onnettomuuden jälkeen hetken tulvillaan ärräpäitä ja pyhää vimmaa. Palautuminen arkeen kävi kuitenkin odottamattoman helposti ja nopeasti.

Kisan jälkeen Räikkönen siemasi yhden colan ja keskittyi hymyssä suin paijaamaan ensimmäistä kertaa formulavarikolla piipahtanutta Ajax-susikoiraansa.

Ajax ahmi suklaakeksejä ja poistui kotimatkalle massu täynnä istahtaen tyytyväisenä isäntänsä ja emäntänsä väliin edustusmersun takapenkille. Perheidylli olisi ollut täydellinen, kunhan myös isäntä olisi saanut mitä haki ja minkä olisi ansainnut tästäkin kilpailusta.

Nürburgring ei todellakaan ole mikään aarreaitta Räikköselle. Kaksi vuotta sitten hän menetti voiton - ja maailmanmestaruuden - kun moottori räjähti ylivoimaisessa johtoasemassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuosi sitten Kimi ajoi kahdeksan ensimmäistä kierrosta kisan kakkosena, kun moottori levisi jälleen.

Tällä kertaa voiton - toivottavasti ei maailmanmestaruutta - ryösti rengasturma, joka johti eturipustusten täysituhoon viimeisen kierroksen jo käynnistyttyä.

Edellinen suomalaisvoitto viimeisellä kierroksella meni Espanjassa 2001, kun Mika Häkkinen enää kruisaili kohti maalia. Nyt Räikkönen yritti väkipakolla pitää auton radalla näkemättä enää mitään valtavien värinöiden keskellä.

Tunnelma Team Räikkösellä on tietysti alamaissa, kun Team Alonsolla kaikki tuntuu menevän putkeen. Voitto ja kymmenen pinnaa putosivat MM-sarjaa johtavan espanjalaisen syliin kuin lottovoitto tyhjällä kupongilla osallistuneelle onnenpekalle.

Viimeiset 20 kierrosta lähinnä suomalaisella sisulla kärjessä sinnitellyt Räikkönen pystyi sentään lohduttautumaan sillä, että ennemmin tai myöhemmin myös Alonson onnen täytyy loppua.

Sillä sekin kuuluu motorsporttiin.