Urheilu

Hautala jäi pisteen B-rajasta

RIKU KORKKI

Yleisurheilun MM-kisojen B-rajan ylitystä ei nähty Suomen, Ruotsin ja Viron välisessä moniottelumaaottelussa Paavo Nurmen stadionilla. Tiia Hautala kellotti 7-ottelun päätöslajissa 800 metrillä ajan 2.22,70 ja jäi yhden pisteen B-rajasta. Kauden avauskilpailussa Italiassa Hautala otteli 5 893 pistettä, joten parannusta tuli kuusi pistettä.

- Kisavauhti vähän hyytyi toisena päivänä. Se ei harmita, että B-raja jäi saavuttamatta, koska tavoitteena on rikkoa 6100 pisteen A-raja. Ilman sen ylitystä MM-kisoihin on turha lähteä, kommentoi Hautala.

Ensimmäisen päivän jälkeen naisten 7-ottelua johtanut Maija Kovalainen jäi lopulta pisteisiin 5 656. 800 metrin juoksu ei ole koskaan ollut Kovalaiselle vahva laji ja Turussa juostu aika 2.40,50 tiputti hänet lopulta kolmanneksi. Kovalainen otteli silti hyvin ja paransi ennätystään 144 pisteellä.

Toiseksi kiilasi Niina Kelo pisteillä 5 690 ja neljänneksi sijoittui kolme pistettä Kovalaiselle hävinnyt Salla Käppi . Maaottelun naiset voittivat ylivoimaisesti, mutta pieni pettymys oli, että edes Hautala ei ylittänyt B-rajaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Pituuteen, korkeuteen ja 200 metriin olen tyytyväinen, mutta heittolajeihin jäi vielä parannettavaa. Täytyy vain saada malttia kuulaan sekä keihääseen ja hyviä harjoituksia alle, mietti Hautala.

Hautalan Turussa työntämä kuulatulos 12,51 jää vielä selvästi hänen ennätyksestään, joka on 13,91. Keihäässäkin Hautala jäi Turussa tulokseen 42,79, kun keihäs parhaimmillaan on lentänyt melkein 48 metriä.

Ensi viikonloppuna Hautala matkaa Grand Prix -kisaan Ranskan Arlesiin.

- Kisakokemusta täytyy vielä saada, jotta oppii sietämään ottelurasitusta. Edellisen kerran ottelin hyvin vuoden 2004 Kalevan Kisoissa pistein 6 076 ja tosi kovasta ottelusarjasta on useampi vuosi aikaa, totesi Hautala.

Kokonaisvoitto Suomeen

Suomen miehet voittivat 10-ottelun, joten Suomen joukkue otti myös moniottelumaaottelun kokonaisvoiton. 10-ottelun paras oli Lassi Raunio pisteillä 7 690. Raunio paransi ennätystään 328 pistettä ja ylitti kirkkaasti alle 22-vuotiaiden EM-kisojen 7200 pisteen rajan.

Arvokisoihin lähtee myös kymmenottelun seitsemänneksi pisteillä 7 094 otellut Sami Itani , joka ylitti komeasti alle 19-vuotiaiden EM-kisojen 6 850 pisteen rajan.

Alle19-vuotiaiden kisoihin lähtee myös 6 924 pistettä otellut Mauri Kaattari . Kovaa tulosta tehnyt Tero Ojala ei vielä lunastanut kisapaikkaa, koska hän jäi seipäässä ilman tulosta.

Kokonaispisteissä kolmantena oli ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa kilpaileva Tatu Pussilla , joka otteli ennätyksensä pistein 7 497.

Moniottelumaaottelun yhteydessä juostussa miesten 100 metrin aitajuoksussa Turun Urheiluliiton Juha Sonck aitoi kauden kotimaisen kärkiajan 14,16.

Liedon Parman Maiju Mattila otteli seitsenottelussa Raision PM-otteluissa pisteet 5093 ja ylitti hienosti alle 17-vuotiaiden MM-kisarajan.

Viikonloppuna moniotteluissa kilpailtiin myös legendaarinen Götzisin Grand Prix -kisa Itävallassa.

Naisten 7-ottelun voitti Ruotsin Carolina Klüft kovalla kauden kärkituloksella 6824 ja miesten 10-ottelun voitti Tsekin Roman Seberle kauden kärkituloksella 8534.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy