Urheilu

Serbityttö pudotti
Mauresmon jatkosta

Pariisi (AP)

Naisten kaksinpelin suurin yllätys tenniksen Ranskan avoimissa lauantaina oli isäntämaan Amelie Mauresmon tappio kolmannella kierroksella 17-vuotiaalle serbille Ana Ivanovicille 4-6, 6-3 ja 4-6.

Mauresmon esitystä kuvasi se, että hän päätti ottelun kaksoisvirheeseen. Mauresmo ei olekaan 11 yrityskerralla koskaan päässyt Ranskan avoimissa puolivälieriä pidemmälle.

Belgian Justine Henin-Hardenne oli kolmannella kierroksella ottelun alussa suurissa vaikeuksissa Espanjan Anabel Medina Garriguesin kanssa, mutta lopulta belgialainen vei ottelun 4-6, 6-2 ja 6-3.

- Minulla oli todellakin ongelmia ottelun alussa, mutta se johtui pelkästään siitä, että vastustajani oli niin hyvä. Tämä olikin kokonaisuudessaan viime aikojen paras otteluni. Tällaisia voittoja saisi tulla enemmänkin, kommentoi Henin-Hardenne.

Venäläisistä naispelaajista jatkoon selvittivät eilen tiensä Maria Sharapova , Svetlana Kuznetsova , Nadia Petrova ja Jelena Bovina.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kakkoseksi turnauksessa sijoitettu Sharapova löi maannaisensa Anna Tsakvetadzen 6-1 ja 6-4.

- Sain otteluun erittäin hyvän alun. Hallitsinkin ottelua alusta lähtien. Jatkossa minun kuitenkin täytyy nostaa tasoani päästäkseni eteenpäin, sanoi Sharapova.

Myös miesten puolella Venäjän ykköspelaaja eteni jatkoon, kun Marat Safin voitti Espanjan Juan Carlos Ferreron 7-6, 7-5, 1-6 ja 7-6. Ottelu kesti kolme tuntia ja 46 minuuttia.

Safin löi ottelussa peräti 51 läpilyöntiä, joista 13 oli ässäsyöttöjä.

- Tämä oli upea ottelu. Tämän tulenkin muistamaan ja hankin tästä videon, hehkutti Safin.

Seuraavalla kierroksella Safin saa vastaansa Ferreron maanmiehen Tommy Robredon , joka voitti lauantaina myös espanjalaisen David Sanchezin 6-4, 6-3 ja 6-1. Argentiinan Guillermo Corialla ei ollut vaikeuksia Itävallan Jürgen Melzerin lyömisessä. Coria voitti helposti 6-1, 6-1 ja 7-6. Seuraavaksi hän kohtaa Venäjän Nikolai Davidenkon.