Urheilu

Lehtonen
keilailun
kunkku myös
Suomessa

Vajaa kuukausi siten Kimmo Lehtonen voitti keilailun maailmanrankingin finaalin Floridassa. Lauantaina hän teki vastaavan tempun Suomen rankingfinaalissa Talin keilahallissa voittamalla loppuottelussa Ari Halmeen pistein 214-182 .

Helpolla ei Lehtosen voitto tullut, sillä hän joutui pelaamaan pitkän päivän. Kauden osapelien perusteella oli 32 parasta pelaajaa selvinnyt finaaliin. Paras viidestä systeemillä pelattava finaali alkoi sijojen 17-32 kanssa, paremmat saivat huilin tai kaksi. Lehtosen sijoitus oli 20 ja hän joutui pelaamaan heti. Matkalla loppuotteluun kaatuivat maajoukkuetoverit Mika Luoto 3-0 ja Petri Mannonen 3-1.

Semifinaalissa Lehtonen pudotti kokeneen Jouko Kuossarin 225-194, ja Halme voitti toisessa semifinaalissa Pekka Mäyryn 209-186.

Loppuottelun aluksi Lehtonen teki ison missin ja Halme kaadon, ja Halme jatkoi alussa paremmin johtaen kolmannen ruudun jälkeen parillakymmenellä pisteellä. Lehtonen kuitenkin ryhdistäytyi, teki kuusi kaatoa peräkkäin ja otti johdon ja lopulta voiton, vaikka Halme pääsikin vielä lopussa lähelle.

- Ei minulla ollut mitään mielessä ollut ennen seiskapaikkoa. Tunsin heti irrotuksen jälkeen, että ohi menee. Totta kai se otti päähän. En ollut tietoinen, että paikko olisi riittänyt voittoon, mutta onneksi tässä kuitenkin kävi näin, Lehtonen huokaisi.

Lehtosen kotimaan kausi huipentui voittoon hienon kevään jatkoksi.

Kauden suurin tapahtuma on kuitenkin vielä edessä: Moskovassa keilataan miesten EM-kilpailut ensi viikosta alkaen.