F1

Rangaistuksesta vain
sisulataus Kovalaiselle

Turun Sanomat, Nürburgring

HEIKKI KULTA

Heikki Kovalainen loisti kuin Naantalin aurinko Eifel-vuoriston yllättäneessä 31 asteen hellepätsissä voitettuaan sensaatiomaisella tavalla kauden kuudennen GP2-kilpailun.

- En uskonut ihan voittoon asti pystyväni, mutta tiesin sen, että kun pidän pään kylmänä, niin kärkikuusikkoon asti kyllä pystyn nousemaan.

- Tietysti voittaminen tällä tavalla on aina kaikkein makeinta, kun lähtee hänniltä ja pääsee vielä kärkeen, Kovalainen säteili.

Aika-ajotuloksen vesittänyttä rangaistusta Kovalainen piti rajuna, mutta mukautui siihen.

- Olihan se oikeudenmukainen. Tiesin tehneeni virheen, mutta toivoin etteivät ne huomaa sitä ja pystyisin livahtamaan siitä kuin koira veräjästä.

- Ei sitä ole vaikea hyväksyä, kun on itse tehnyt virheen. Mielestäni pystyin nollaamaan tilanteen ihan hyvin perjantai-iltana.

- Tämä oli parasta balsamia Monacon pettymykselle. Siellä menetin varman voiton varikkopysähdyksellä. Oli hienoa päästä kuittaamaan se saman tien seuraavassa kisassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Startti vei ohitettavia

Kovalainen voitti jo GP2-avauksen Imolassa.

Nyt heti starteissa autoja putosi edestä ja sitten sattui vielä viiden auton joukkokolari.

- Naama virneessä katselin, kun autoja pysähtyi ruutuun. Sellainen helpotti työtäni ja se on osa tätä peliä. Sain hyvän startin, etenin ulkokautta, kun näin, että sieltä sisältä tulee joku todella kovaa. Vähän jäin pussiin, mutta aika hyvin pystyin väistämään sen suman.

Barcelonan taktiikalla

Kovalainen noudatti Barcelonassa 11.ruudusta kolmospaikalle nostanutta aikaisen pysähdyksen taktiikkaansa ja tällä kertaa se toimi aivan täydellisesti.

- Pysähdys ei ollut nytkään superia, kun vasemman takarenkaan kanssa tuhraantui 2-3 sekuntia. Sen jälkeen piti vain olla todella nopea. Revin renkaat irti alussa ja siksi lopussa oli vaikeuksia.

- Pääsin Giorgio Pantanon eteen. Siitä alkoi taistelu, joka jatkui loput 20 kierrosta. Alussa Pantano pääsi jo 0,8 sekunnin päähän, ahdisteli aikansa, mutta alkoi sitten tehdä virheitä. Taisivat hänenkin renkaansa kulua loppuun.

- Itseä tällainen voitto tietysti tyydyttää valtavasti, kun joutuu koko ajan taistelemaan, vetämään loppuun asti ihan limitillä virheet välttäen ja kääntämään voiton kotiin.

Kovalaisen voitto toi GP2-sarjassa jo 11 pisteen johdon Gianmaria Bruniin.

- Eihän se johto vielä mikään ratkaiseva ole, mutta tällä tavalla kun pystyy puristamaan pisteitä, niin siitä se johto pikku hiljaa venyy.

Sunnuntain 45 kilpailuun paalulta pääsee Gianmaria Bruni. Nico Rosberg on kuudennessa ja Heikki Kovalainen kahdeksannessa ruudussa.

- Täytyy taas yrittää kovasti päästä niin ylös kuin mahdollista. Siinä on ainakin hitaampia edessä, joten kyllä vauhdin pitäisi riittää taas hyvään tulokseen, Kovalainen arvioi.