Urheilu

Nieminen jätti Pariisin ristiriitaisin ajatuksin

LK/AFP
LK/AFP

Jyvät alkoivat erottua akanoista Ranskan avoimessa tennismestaruuskilpailussa turnauksen pääsarjojen lähestyessä puoliväliä.

Pariisissa kaikkiaan 13 päivää viipyneellä Jarkko Niemisellä oli perjantaina edessä kotimatka, kun maailman ykköspelaaja Sveitsin Roger Federer ja kumppanit jyräsivät kentillä tutun tuloksellisesti.

Nieminen iski kolme voittoa karsintasarjassa, Andre Agassin ensimmäisellä kierroksella pääsarjassa ja hävisi sitten Venäjän Igor Andrejeville. ATP-listalla sijalla 95 oleva suomalainen kokosi Roland Garrosin -kentiltä 21 795 dollaria, sekä 35 ATP-pistettä.

- Peli jatkuu. Kokonaisuus oli tosi hyvä, mutta vielä jäi hampaan koloon. Tänne tullaan vielä toivottavasti useasti. Ja mennään pitkälle, Nieminen kuvasi STT:lle antamassaan haastattelussa.

Nieminen pystyy halutessaan olemaan hyvin analyyttinen ja myös itsekriittinen.

- Tällä hetkellä haluaisin vain jättää Pariisin niin, että olisi hyvä maku suussa. Tarkoittaa, että olisi pelannut tosi hyvin ja voittanut kisan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tai sitten jos vastustaja olisi pelannut niin hyvin, että omat rahkeet eivät olisi riittäneet. Nyt tietenkin harmittaa, Nieminen pyöritteli.

Agassin voittaminen maistui Niemiselle vieläkin makealta ja sitä ottelua hän muistelee varmasti pitkään.

- Se on urani paras voitto. Siitä olen tosi tyytyväinen.

Wimbledon ja Davis cup

Nieminen tunnetaan pelaajana, joka ei näytä kovin paljon ilmeitä ja tunteitaan pelin aikana.

- Itse reagoin enemmän häviöihin kuin voittoihin. Osaan nauttia ja saan itseluottamusta voitoista, mutta en jää niitä pyörittelemään.

- Mutta Agassi-voiton jälkeen huomasi, että muut pelaajat reagoivat siihen. Olen pelannut joskus ATP-turnauksen finaalissa, mutta nyt ensimmäisen kierroksen voitosta tuli vilpittömiä onnitteluja enemmän kuin koskaan.

- Kollegat kertoivat, että ovat iloisia puolestani. En ole koskaan kätellyt niin monta ihmistä saman päivän aikana.

Seuraavaksi Nieminen aikoo pelata Tshekissä. Prostejovissa kilpaillaan massa-alustalla maanantaista lähtien 125 000 euron ATP-haastajaturnaus.

Niemisen kesän ohjelmaan kuuluvat muun muassa myös Wimbledon sekä Davis cup -ottelu Bulgariaa vastaan heinäkuussa Helsingissä .

- Hyvällä pelilläni pystyn voittamaan kenet tahansa. Mutta pitää tehdä töitä, että se hyvä peli tulee esiin joka päivä.

Turnaus pelataan kesäkuussa

Kauden kolmas grand slam -turnaus Wimbledon pelataan kesäkuun lopussa, ja Nieminen aikoo olla ruohokenttäkilpailujen kuningaskisassa teräkunnossa.

Nieminen pääsee suoraan Wimbledonin 128 pelaajan pääsarjaan, koska hänen rankinginsa oli 100:s ilmoittautumisajan umpeutuessa 9. toukokuuta.

Niemisen suunnitelmiinsa kuuluu siirtyminen Englantiin varhain heti kesäkuun alussa, jotta hän pääsee sinuksi nopeiden ruohokenttien kanssa. Ruohokenttäalustalla syöttö, syötönpalautus sekä lentolyönnit ovat äärimmäisen tärkeitä tekijöitä.

- Viihdyn kaikilla alustoilla. Mutta se on totta, että olen aina viihtynyt erityisesti massalla. Ja myös hitaalla kovalla kentällä, missä tulee enemmän ja monipuolista peliä. Nautin toki pelaamista Wimbledonissakin, Nieminen selvitti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy